Uutisen päiväys

25.1.2008← Takaisin

Harri Olli viides Zakopanessa

Harri Olli teki onnistuneen paluun maailmancupmittelöihin Puolan Zakopanessa perjantaina sijoittumalla kilpailussa viidenneksi.

Puolalaisyleisö oli täyttänyt Zakopanen mäkimontun ja kymmenettuhannet katsojat kannustivat mäkikotkia iltakilpailuna HS 134-mäessä hypätyssä kilpailussa. Perjantain kilpailun voiton vei Itävallan Gregor Schlierenzauer.

Harri Olli sijoittui kilpailussa viidenneksi 126 ja 132,5 metriä kantaneilla hypyillään. Toisen kierroksen hyppy oli samalla toisen kierroksen pisin hyppy.

Janne Happonen jatkoi hienoa kilpailuvirettä sijoittuen kilpailun kymmenenneksi. Janne Ahosella oli kilpailun kovimmat vauhdit, mutta oli epäonninen tuuliolosuhteissa.

Suomen joukkueen valmentaja Janne Väätäinen oli tyytyväinen suomalaiskolmikon suorituksiin.

- Meillä oli tänään paljon ilonaihetta Harri Ollin ja Janne Happosen suoritusten myötä. Harmittaa toki Janne Ahosen puolesta, hypyt olivat hyviä, vauhdit kohdallaan, mutta hänelle sattui ihan onnettomat tuulivirtaukset. Oikeastaan Harri Olli oli ainut suomalaiskolmikosta, jolle sattui hyvä rako toisella kierroksella, kertoi Väätäinen.

Janne Happonen saavuttaa kahden vuoden takaista huippuvirettään

- Happonen teki hyvät kilpailuhypyt. Suoritukset alkavat muistuttaa sitä kahden vuoden takaista hyppäämistä. On syytä olla tyytyväinen, sillä tällä tavalla jatkaen sekä Olli että Happonen ovat Ahosen tavoin palkintopallilla, Väätäinen totesi iloisena nuorten hyppääjien suorituksista.

Jussi Hautamäki ja Sami Niemi eivät yltäneet parhaaseensa

- Jussi Hautamäellä oli ongelmia ylämäen laskuasennossa, ja sen vuoksi ponnistaminenkaan ei onnistunut. Paluu maailmancupkilpailuun pitkästä aikaa, varsinkaan Zakopanessa, on haastavaa hyppääjälle muutenkin, totesi Väätäinen ja jatkoi:
- Sami Niemellä puolestaan kävi kilpailussa hieman ”alokasmainen” virhe, häneltä unohtui kilpailussa kiilat monoista ja sen vuoksi hyppy meni pieleen. Tämän oli ihan koominen tapahtuma, eikä sitä tarvitse sen enempää murehti. Nuorella juniorilla on hyvä tekemisen meininki, joten huomenna uuteen kilpailuun ja uusiin suorituksiin.

Tuloskooste

Mäkihypyn maailmancup 2007-2008
25.1.2008 Zakopane POL, HS 134

1. Gregor Schlierenzauer AUT 276.5
2. Anders Jacobsen NOR 270.4
3. Thomas Morgestern AUT 264.9
5. Harri Olli 262.8
10. Janne Happonen 253.7
13. Janne Ahonen 247.8
42. Jussi Hautamäki 100.7
50. Sami Niemi 81.5
Veli-Matti Lindström karsiutui kilpailusta.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu Zakopanessa(POL) lauantaina 26.1.2008. Kilpailu hypätään myös lauantaina iltakilpailuna.

Tulokset
www.fis-ski.com