Uutisen päiväys

12.8.2009← Takaisin

Harri Olli palkintopallin syrjässä neljäntenä Pragelatossa

Italian Pragelatossa kilpailtiin mäkihypyn kesä Gran Prix:n toinen osakilpailu. Suomalaiskotkat paransivat hyppäämistään viikonlopusta. Harri Olli oli kilpailun neljäs ja Sami Niemi avasi pistetilinsä.

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix jatkui keskiviikkona Italian Pragelatossa. Kilpailu hypättiin HS 140-mäessä. Kilpailun voitti Hinterzartenin tapaan Simon Ammann. Ammann hyppäsi kilpailussa 131.5 ja 131 metriä kantaneet hypyt. Tasapäisessä kilpailussa Suomen Harri Olli oli kilpailun neljäs, jäi lopulta ainoastaan 0.5 pistettä kolmannesta sijasta. Olli kilpailuhypyt kantoivat 132 ja 130.5 metriä.

Suomen mäkijoukkueen valmentaja Janne Väätäinen oli tyytyväinen Harri Ollin suorituksiin ja kokonaisuutena suojattiensa tasaisempaan hyppäämiseen.
- Lähempänä kärkeä ollaan jo verrattuna viikonloppuun. Harri pystyy voittamaan kilpailun koska vaan kun sattuu hyvä rako, totesi Väätäinen.
Sami Niemi avasi pistetilin sijoittumalla kilpailussa 27:nneksi, Kalle Keiturin hyppääminen kärsi tekniikkavirheestä, ja sijoitus oli Pragelatossa 30.
- Sami sai avattua tänään pistetilin ja voi olla siihen tyytyväinen. Sami hyppäsi tänään kylläkin huonommin kuin eilen karsinnassa, mutta pisteet ovat arvokkaita täällä, mitään ei tule ilmaiseksi, pohdiskeli Väätäinen.
- Kallella oli ensimmäisellä kierroksella rytmi kateissa, paransi suoritustaan toiselle, mutta pientä viilaamista tekniikassa on vielä.
Janne Happonen hylättiin ensimmäisen kierroksen hypyn jälkeen varustekontrollissa. Happosen paino 100 grammaa liian alhainen. Päävalmentaja oli harmissaan kansainvälisiin kilpailuihin paluuta tekevän Happosen puolesta.
- Janne olisi ollut 22. ensimmäisen kierroksen jälkeen ja saanut myös pistetilinsä avattua tänään. Olemme olleet täällä sellaisissa hellekeleissä, mitä ei tarvitse yleensä varsinkaan Suomessa hypätessä huomioida, sen vuoksi tuo pääsi tapahtumaan. Ei tässä haluaisi mitään selitellä, täytyy olla vaan tarkempana, totesi Väätäinen.
Kesä GP:n neljän maan kiertueella on nyt tiukin kilpailutahti. Joukkueet matkustavat torstaina aamusta Ranskaan Courcheveliin ja siellä käydään jo matkustuspäivän iltana harjoitukset ja karsinta perjantaina 14.8. hypättävään kilpailuun.
- Ei tässä nyt ennätä liikaa jäädä mietiskelemään tätä kilpailua, huomenna on jo uusi kilpailupäivä. Lisää hyppäämistä tässä kaivataankin kaikille, kertoi Väätäinen.
Tuloskooste
12.8.2009 Pragelato ITA, HS 140
1. Simon Ammann SUI 228.1
2. Adam Malysz POL 222.5
3. Emmanuel Chedal FRA 216.5
4. Harri Olli 216.0
27. Sami Niemi 182.6
30. Kalle Keituri 177.0

Janne Happonen hylättiin.
Tulokset: www.fis-ski.com
Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix:n seuraava osakilpailu (3/4):
perjantaina 14.8.2009 Courchevel FRA (HS 132).