Uutisen päiväys

9.1.2009← Takaisin

Harri Olli leiskautti komean hypyn Kulmissa

    Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Kulmin lentomäessä. Ohjelmassa oli karsinta. Paras suomalainen oli tänään ylivoimaisesti Harri Olli, joka liiteli komeasti 206 metriä.


    Suomalaista pidemmälle lensivät itävaltalaiset Wolfgang Loitzl ja Gregor Schlierenzauer. Mäkiviikon voittaja Loitzlin hyppy kantoi 208 metriä, kun hänen joukkuetoverinsa ponkaisi 209,5 metriä.

    Ollin lisäksi myös Ville Larinto ja Matti Hautamäki olivat varmistaneet paikkansa huomiseen kisaan maailmancupin sijoitusten perusteella. Larinto kuitenkin hyppäsi tänään 190,5 metriä, kun Hautamäki leiskautti 190 metriä.

    -
    Matti ei ollut tänään terävimmillään, koska hän ollut vähän kipeänä. Harrilta ja Villeltä tänään loistavia hyppyjä, vaikka mäki vaatii totuttelua.

    -
    Ville hyppäsi ensimmäistä kertaa lentomäessä, eikä heti uskoisi. Hyvin hyppää nuori mies, päävalmentaja Janne Väätäinen iloitsee.
    Ainoana suomalaisena karsimaan joutui Tami Kiuru, joka selvitti karsinnan 170,5 metrin hypyllään. Karsijoista paras oli Ranskan Emmanuel Chedal, joka ponkaisi 201,5 metriä.

    -
    Tamilta hypyt paranevat koko ajan. Eiköhän Tami huomenna nappaa tärkeitä pisteitä, Väätäinen uskoo.
    Kisat näkyvät huomenna kello 14.45 alkaen sekä myös sunnuntaina kello 14.45.