Uutisen päiväys

10.1.2010← Takaisin

Harri Olli kolmas Kulmin lentomäessä

Harri Olli siijoittui Kulmin lentomäen sunnuntain kilpailussa kolmanneksi. Gregor Schlierenzauer voitti kilpailun. Suomalaiskotkien ryhmän kokonaisilmeen piristyminen ilahdutti päävalmentaja Janne Väätäistä.

Harri Olli nousi lauantain epäonnistumisestaan ja löysi upean hyppyvireen sunnuntaina Kulmin HS 200-lentomäessä. Olli sijoittui kilpailussa kolmanneksi hypättyään Kulmin mäessä 199,5 ja 200,5 metriä. Kilpailun voitti Itävallan Gregor Schlierenzauer. Schlierenzauerin kilpailuhypyt kantoivat 203,5 ja 205 metriä. Kulmin lauantain mestari Slovenian Robert Kranjec oli sunnuntain kilpailussa toinen.

Harri Olli oli iloinen palkintopallisijoituksestaan kilpailun jälkeen.
- Tosi hyvältä maistuu pitkästä aikaa olla palkintopallilla, tästä on mukava jatkaa taas eteenpäin onnistumisen jälkeen, kertoi Olli tyytyväisenä.
Lauantain kilpailussa Olli jäi kilpailun toiselta kierrokselta, sunnuntain kilpailumenestykseen ei kuitenkaan tarvittu ihmeitä kun sijoitus oli aivan muuta.
- Tarkoitus oli vaan nautiskella, ei siinä sen kummempia, sanoi Olli onnistuneista hypyistään.

Päävalmentaja Janne Väätäinen oli tyytyväinen Ollin hypyn paranemiseen ja suomalaisten kokonaispanoksen paranemiseen Kulmin viikonlopun aikana.
- Harri kaivoi sisua ja hyppy kulki tänään. Janne Ahonen ei pystynyt ihan sellaista samanlaista energiaa löytämään täällä ja syttymään taisteluun kuin mäkiviikolla, mutta se on ihan luonnollista. Matti Hautamäki ja Kalle Keituri ovat menossa koko ajan parempaan suuntaan. Matti oli tänään koekierroksella jo yksi kierroksen parhaista. Janne Happosella oli perjantaina vielä hyvin hyvin vaikeaa, ja on koko viikonlopun kehittynyt ja tänään hypyt olivat jo sinnepäin. Happonen ansaitsi kyllä myös pisteensä tänään, summasi Väätäinen.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2009-10
10.1.2010 Tauplitz/Bad Mitterndorf AUT, HS 200

1.
Gregor Schlierenzauer AUT 401.7
2. Robert Kranjec SLO 392.6
3. Harri Olli 388.0
12. Janne Ahonen 341.7
19.
Matti Hautamäki 318.8
26. Janne Happonen 295.5
32. Kalle Keituri 141.7
37. Kai Kovaljeff 127.1

Tulokset ja kalenteritiedot
www.fis-ski.com