6.8.2008← Takaisin

Harri Olli kolmas Italian Pragelatossa

Harri Olli sijoittui kolmanneksi mäkihypyn FIS kesä Grand Prixn neljännessä henkilökohtaisessa osakilpailussa Italian Pragelatossa myöhään tiistai-iltana. Kilpailun voitti Itävallan Gregor Schlierenzauer ja Tshekin Roman Koudelka oli toinen.

Kesäsarjan edellisen osakilpailun voittanut Olli hyppäsi HS140 mäessä käydyssä kilpailussa 129,5 ja 134,5 metriä ja keräsi yhteensä 257,7 pistettä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Olli oli sijalla kuusi. Kisan voittaja Gregor Schlierenzauer oli molempien kierrosten paras. Hänen hyppynsä kantoivat 136,6 metriä ja 135 metriä, pisteitä kertyi 271,7. Roman Koudelka nousi toisella hypyllään kolmannelta sijalta toiseksi. Hän hyppäsi ensimmäisellään 133 metriä ja toisella 134,5 metriä, pisteet 266,0. Voitto nosti Schlirenzauerin FIS kesä Grand Prixn johtoon 270 pisteellä. Hänen maanmiehensä Andreas Kofler on toisena 260 pisteellä. Saksan Georg Späth on kolmantena 230 pisteellä. Grand Prixn johdossa ennen Pragelaton kilpailua ollut Späth ei ollut kisassa mukana loukkaannuttuaan maanantain harjoituksissa. "Späth loukkaantui loppuliu´ussaan. Ei se näyttänyt kovin pahalta, mutta jalka vääntyi kuitenkin niin, että miehellä on edessään noin kuukauden tauko. Harmillinen juttu," Suomen joukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen kertoi.

Harri Ollin lisäksi kolme muutakin suomalaista pääsi FIS kesä GP:n pisteille. Kalle Keituiri oli sijalla 22, Sami Niemi sijalla 25 ja Ville Larinto sijalla 30. Arttu Lappi ei selviytynyt kisan toiselle kierrokselle.

"Tällä kiertueella alku oli hankalaa, mutta vähitellen pääsimme mukaan kuvioihin. Kahden viime kilpailun tulokset olivat suurin piirtein sitä tasoa, mitä täällä olevalta joukkueelta voidaan odottaakin. Harri Olli hyppäsi jo harjoituksissa hyvin ja hän jätti sen vuoksi karsinnan väliin. GP-sijoituksen perusteella hänellä oli paikka kisassa ilman karsintaa. Kilpailussa hän teki koekierros mukaan lukien kolme hyvää hyppyä. Se oli aika hyvää tekemistä kaiken kaikkiaan. Nuorilla Ville Larinnolla ja Sami Niemellä oli tänään vähän liikaa puristusta - reissun viimeinen kilpailu, nyt näytetään -hengessä. Pisteille he yltivät kuitenkin, kuten Kalle Keiturikin," arvioi päävalmentaja Väätäinen kilpailun jälkeen kellon ollessa Suomessa jo yli puolen yön.

Olosuhteet Italiassa olivat mainiot. "Täällä on ollut sellainen kesä kuin Suomessakin pitäisi olla, päivällä lämmintä siinä +30 astetta," Väätäinen kertoi.

FIS kesä Grand Prixn seuraavat osakilpailut pidetään Puolan Zakopanessa 29. ja 30.8.2008. "Emme ole vielä päättäneet uudesta ryhmästä. Muutoksia tulee varmasti. Olemme ajatelleet, että kesä GP:llä annetaan useammalle hyppääjälle mahdollisuuksia. Jussi Hautamäki saattaa olla mukana, hän hyppäsi kesän kotimaisella Finlandia Veikkaus Tourilla hyvin. Matti Hautamäellä on menossa tiukka harjoitusjakso Kuopiossa. Sieltä on kuulunut paljon positiivisia uutisia, mutta Zakopane tulee ehkä liian pian," arvioi Väätäinen.

FIS kesä Grand Prix käsittää yhteensä 10 henkilökohtaista kilpailua ja yhden joukkuekilpailun, sarjan avauskilpailun Saksan Hinterzartenissa heinäkuun lopulla. FIS kesä Grand Prix päättyy ensi vuoden MM-näyttämöllä Tshekin Liberecissa 4.10.2008.