Uutisen päiväys

12.12.2008← Takaisin

Harri Olli hyppäsi karsinnan ykköseksi

    Italian Pragelaton mäkikarsinnat sujuivat suomalaisittain iloisissa merkeissä. Viime sunnuntaina hylkäyksen vuoksi mäkikisan väliin jättänyt Harri Olli oli tänään iskussa. Olli hyppäsi karsinnan voittoon 138,5 metriä kantaneella hypyllään.

    - Harri hyppäsi tänään omalla tasollaan. Hän kokeili ensin uusia suksia, mutta hyppäsi karsinnoissa kuitenkin vanhoilla välineillä. Harrin hyppy on hanskassa, päävalmentaja Janne Väätäinen kertoo tyytyväisenä.

    Karsinnan toinen oli Saksan Martin Schmitt, joka jäi suomalaisesta metrin päähän. Kaiken kaikkiaan neljä suomalaista nähdään huomisessa kisassa. Ainoastaan Sami Niemi karsiutui. Kalle Keituri oli karsinnan kuudes.

    -
    Kalle piristi tänään mäkikarsinnoissa. Hänen hyppääminen on selkeästi lähtenyt kehittymään. Viime viikonloppuun verrattuna Kallen kohdalla on menty askel eteenpäin. Toivottavasti sama trendi jatkuu tulevissakin kisoissa, Väätäinen toivoo.

    -
    Samilla meni tänään yliyrittämiseksi, niin kuin mies itsekin sanoi. Paransi hyppyjään, mutta ei tarpeeksi. Nuorella kaverilla on kuitenkin aikaa kehittyä, Väätäinen lisäsi muistuttaen.

    Karsinnan ulkopuolella hypättiin myös hurjia hyppyjä, joista pisimmän esitti Sveitsin Simon Amman 145 metrin leiskautuksellaan. Matti Hautamäki ja Ville Larinto pääsivät huomiseen kilpailuun maailmancupinsijoitusten perusteella.

    -
    Matti ja Ville eivät tänään satsanneet hyppyihin liikaa, vaan miehet hakivat selkeästi harjoitushyppyjä. Ei huonoja, mutta pystyvät he parempiinkin suorituksiin. Heiltä aika ja matka meinasivat loppua hyppyrillä, joten huomenna ne on löydettävä, Väätäinen arvioi.

    Huominen kilpailu alkaa kello 16.45 ja sunnuntaina kello 13.15.