Uutisen päiväys

3.2.2008← Takaisin

Happonen jälleen toinen Sapporossa

Janne Happonen hyppäsi jälleen hienosti Sapporon sunnuntain kilpailussa. Hyppääminen on helppoa ja rentoa.

Janne Happonen leiskautti Sapporon sunnuntain kilpailussa 128,5 ja 134 metriä ja oli jälleen hienosti kilpailun toinen. Itävallan Thomas Morgestern jatkoi vahvaa hyppäämistään voittaen kilpailun jälleen. Morgesternin hyppyjen pituudet olivat 135 ja 139 metriä. Norjan Anders Bardal oli kilpailun kolmas.

Sapporon sunnuntain kilpailu HS 134-mäessä käytiin haastavissa tuulioloissa. Ainoastaan kilpailun kärkikolmikko hyppäsi toisella kierroksella yli 130 metriä.

Suomen joukkueen valmentaja Janne Väätäinen oli iloinen Happosen löytämästä hyppyvireestä.

- Happosen suoritukset sujuvat koko ajan helpommin ja rennommin ja menestyksen myötä varmasti hyviä tuloksia nähdään jatkossakin. Happoselle sattui huono tuuliväli ensimmäisellä kierroksella, mutta siitä huolimatta teki hyvän hypyn. Olosuhteiden vaikutus vähenee, kun hyppääjä on huippuvireessä, summasi Väätäinen.

Tuulioloista selittely ei ole Väätäiselle mieluisinta puuhaa. Sunnuntaina Sapporon kilpailussa hypyillä oli huomattavat pituuserot(20m) jo kärkikymmenikön sisällä.

- Tuulen vaihteluilla ei mielellään selittele suoritusten onnistumisia. Tänään tuuli oli koko ajan vastainen, jonka voimakkuus vaihteli Sapporon tyyliin, eli vaihtelut olivat isoja. Vauhdit ylämäessä laskettiin alas, jotta ilmavirtausten voimakkainkin vaikutus tuli huomioitua. Hitaan vauhdin vuoksi keulalla ponnistuksen ajoitus oli toisille hankalaa ja siihen tuuliolosuhteiden vaihtelut päälle. Tänään piti hypätä todella hyvin menestyäkseen, summasi Väätäinen kilpailun haastavista olosuhteista ja hyppyjen pituuseroista.

Arttu Lappi maailmancupin pisteille, sijoitus 27. – Harri Ollin huimat tavoitteet kostautuivat ja hän tippui toiselta kierrokselta.

- Artun suoritukset olivat tänään parempaan suuntaan päin. Arttu itse ei ole ihan tyytyväinen, mutta täytyy muistaa, että pienin askelin mennään eteenpäin. Artulla on kova tahto tehdä ja tekee varmasti kaiken niin hyvin kuin mahdollista. Tänään karsinnasta läpi ja toiselle kierrokselle mukaan, siitä on hyvä jatkaa taas eteenpäin, totesi Väätäinen.

- Harri Olli päätti hypätä kilpailun ensimmäisellä kierroksella uuden mäkiennätyksen, eli suomeksi sanottuna ihan yliyrittämiseksi meni. Harri on kovapäinen kaveri ja naureskeli itselleen kilpailun jälkeen. Kertoo tuo suhtautuminen, että mies on kovassa kunnossa, kertoi Väätäinen Ollin 91 metriseksi jääneestä hypystä.

Suomella Sapporon kilpailuissa oli mukana ainoastaan kolme urheilijaa Janne Ahosen jäätyä toipumaan kuumeesta kotimaisemiin. Joukkueella on kuitenkin ollut tiiviistä kilpailukauden vaiheesta ja aikaeroista huolimatta hyvä fiilis reissussa.

- Meillä on ollut hieno reissu. Urheilijat ovat olleet pitkästä matkustamisesta huolimatta vapautuneita ja eläväisiä, hyvä tekemisen meininki, totesi Väätäinen tyytyväisenä.

Tuloskooste

Mäkihypyn maailmancup 2007-2008

3.2.2008 Sapporo JPN, HS 134

1. Thomas Morgestern AUT 288.7

2. Janne Happonen 272.5

3. Anders Bardal NOR 264.3

27. Arttu Lappi 157.7

48. Harri Olli

Tulokset www.fis-ski.com