Uutisen päiväys

24.1.2006← Takaisin

Hannu Mannisella mahdollisuus varmistaa cupvoitto Seefeldissä

Yhdistetyssä maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Itävallassa. Kisaan matkaa Suomesta kuusikko, joka on ehdolla Torinon talvikisoihin.

Seefeldissä Jouni Kaitainen, Anssi Koivuranta, Antti Kuisma, Hannu Manninen, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus kilpailevat lauantaina 28.1. sprinttikisassa ja sunnuntaina 29.1. on vuorossa normaaliyhdistetty. Mäkikilpailut käydään HS 100 mäessä.

Seefeldissä Hannu Mannisella on mahdollisuus nostaa kauden voittojensa määrä toiselle kymmenelle ja samalla varmistaa jo tässä vaiheessa kolmas perättäinen maailmancupin kokonaisvoittonsa. Mannisella on cupissa koossa 1064 pistettä ja toisena olevalla Saksan Ronny Ackermannilla 501. Voittamalla molemmat kilpailut Mannisen ero saksalaiseen on vähintään 603 pistettä, mikä riittää kokonaisvoittoon. Seefeldin jälkeen yhdistetyn maailmancupin ohjelmassa on kuusi osakilpailua.

Seefeldiin lähtijöistä Manninen, Kaitainen ja Kuisma kilpailivat viime viikonloppuna Tshekin Harrachovissa.

Koivuranta, Ryynänen ja Tallus olivat harjoitusjakson pääosin Vuokatissa "pakkasta paossa" ja alppimajassa.
- Vuokatin hiihtoputkessa voitiin hiihtää hyvissä olosuhteissa. Hyppäämään ei päästy, mutta harjoitusjakson tarkoituksena olikin kestävyyspuolen kehittäminen. Poikien hyppy on hyvällä mallilla ja sen osan viime hetken harjoittelu tehdään viimeistelyleirillä Ranskan Courchevelissa, jonne lähdetään 2. helmikuuta, kertoo yhdistetyn päävalmentaja Jani Klinga.
- Siellä on tavoitteena saada muutama hyvä mäkiharjoituspäivä - muuten vain oleilemme ja totuttaudumme korkeuseroon. Courchevel sijaitsee 1600 metrissä, samoilla korkeuksilla kuin Pragelaton kilpailukeskus Italiassa.

Nuorten MM-kisat olympiakisojen vuoksi väliin jättävä Kuusamon Anssi Koivuranta kiitteli Vuokatin hiihtomahdollisuuksia, eikä ole huolissaan vaikka ei olekaan päässyt koko jaksolla hyppäämään.
- Vuokatissakin oli 30 astetta pakkasta, joten mäkeen meno jäi. Viimeksi olen hypännyt Val di  Fiemmessä (maailmancup 15.1.). Minulla on kuitenkin ihan reilusti hyppyjä tälle talvelle. En usko että tauosta on mitään haittaa, ei ole ainakaan aikaisemmin ollut. Se ei ole vienyt hyppyvirettä - jos niin on käynyt, kyllä sen ovat muut asiat vieneet, Koivuranta arvioi.
Täydessä iskussa Koivuranta ei tulevan viikonlopun kilpailuissa kuitenkaan sano olevansa.
- Minulla on pikku flunssa päällä. Ei onneksi sen pahempaa. Seefeldiin en aio täysillä panostaa muutenkaan. Tavoitteet ovat nyt muualla, joten viikonlopun tuloksella ei ole niin kovin väliä, Koivuranta tuumaili.
- Kunto on nyt vielä vähän vaiheessa, tai ainakin sen pitäisi olla, hän jatkoi.

Lisätietoja Seefeldin maailmancupista: http://www.ski-club-seefeld.com/
Tulokset ja cuptilanteet: http://www.fis-ski.com/

Yhdistetyn maailmancup televisioissa

Yle TV 2 lähettää koosteen yhdistetyn sprinttikilpailusta lauantaina 28.1. klo 16.45-18.00 ja sunnuntaina 29.1. normaalikilpailusta klo 16.30-18.00. Kilpailuja selostaa Hannu-Pekka Hänninen.

Lisätietoja: www.yle.fi