Uutisen päiväys

5.2.2005← Takaisin

Hannu Manninen yhdistetyn sprintin ylivoimaiseen voittoon

Ounasvaaran Hiihtoseuran Hannu Manninen otti selvän voiton yhdistetyn sprintissä, jonka mäkiosuus hypättiin aamupäivällä Lahdessa ja hiihto Keravalla. Toiseksi sijoittui Kuusamon Erä-Veikkojen Anssi Koivuranta ennen pronssia ottanutta Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallusta.

Yhdistetyn sprintin SM-kilpailun tuloksissa ei yllätyksiä tullut. Viime aikojen maailmancupin kilpailuihin verrattuna poikkeuksellista oli se, että Hannu Manninen pääsi lähtemään hiihto-osuudelle vain 11 sekuntia kärjen, eli Anssi Koivurannan perässä. Tilanne on maailman parhaan maailman parhaan yhdistetyn kilpailijan kannalta lupaava ajatellen tulossa olevia MM-kilpailuja. Hannu Mannisen hyppy Lahden suurmäestä oli kilpailun pisin, peräti 124 metriä ja mies joutui ottamaan sen alas ennen aikojaan. Mäkiosuuden voiton kuitenkin otti KEV:n vain 16-vuotias Anssi Koivuranta, joka viime viikkoina on tehnyt huimaa nousua maailman eliittiin. Hänen hyppynsä kantoi 122,5 metriä. Kolmas mäkiosuudella oli Lieksan Jaakko Tallus.

Yhdistetyn sprintin hiihto-osuus pidettiin poikkeuksellisesti eri paikkakunnalla eli 75 kilometrin päässä Keravalla, jossa meneillään olivat maastohiihdon SM-kilpailut. Kärjessä lähtenyt Koivuranta joutui antautumaan Manniselle jo parin minuutin hiihdon jälkeen ja sen jälkeen rovaniemeläinen meni menojaan. Koivuranta piti sijansa kakkosena ja Tallus sujutteli maaliin kolmantena.

Hannu Manninen oli tyytyväinen mestaruuden jälkeen ja piti hyvänä ideana sitä, että hiihto oli tuotu Keravalle, jossa ”yleisö oli jo valmiina”. Vaikka voitto ei missään vaiheessa ollut uhattuna, kertoi Manninen kuitenkin hiihtäneensä kunnon vauhtia, joten kilpailu kävi  hänelle hyvästä harjoituksesta. Vaikka Mannisen hiihtovauhti on ylivoimaiseksi testattu jo monessa kisassa, hän on sitä mieltä, että MM-kisoja varten sitä on varaa vielä piirun verran terästää.

Anssi Koivurannan vahvuus on vielä toistaiseksi mäkihypyssä. joskin hiihtovauhtikin on ikään ja harjoitusvuosiin suhteutettuna jo aivan oivallista. Mahdollisuutta Mannisen ohittamiseen nuorukainen ei pitänyt koivin realistisena ja arveli Mannisen jo lopettaneen uransa siinä vaiheessa kun hän itse ehtii samalle tasolle tämän kanssa.