Uutisen päiväys

28.3.2008← Takaisin

Hannu Manninen yhdistetyn sprintin ylivoimainen ykkönen

Yhdistetyn SM-sprintin ylivoimaiseksi ykköseksi hiihti Rukalla Ounasvaaran Hiihtoseuran Hannu Manninen. Toiseksi kiri Lahden Hiihtoseuran Jouni Kaitainen. Kolmas oli Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus.

Perheenlisäyksen vuoksi kilpailutauolla ollut Hannu Manninen on kevättalven aurinkoisille hangille vertynyt huimaan menoon. Rukan SM-sprinttiä mies pitää lähes kauden parhaana kilpailunaan ja kaukana ei ole ajatus, että kausi olisi hänen mielestään saanut SM-viikonlopusta edelleen jatkuakin.

"Aamupäivän hyppy oli ehkä kauden paras kilpailuhyppyni ja nautin hiihtämisestä. Se oli hyvä ja tasainen hiihto. Pystyin alusta alkaen pitämään vauhtia ja jaksoin hyvin loppuun asti. Kokonaisuutena se oli kauden paras suoritus," Manninen arvioi ja antaa mestaruudelle täyden arvon vaikka se ylivoimaisesti tulikin. "Hyvä suoritus kyllä nostattaa itseluottamusta ja antaa fiilistä kilpailla." Hannu Manninen lähti hiihto-osuudelle mäen jälkeen neljänneltä sijalta 24 sekuntia kärjen perässä ja tuli maaliin ensimmäisenä voittaen seuraavaksi tullutta 1.44,2 minuuttia.

Mannisella oli Rukalla kannustusjoukkona ensimmäistä kertaa Heli-vaimon lisäksi myös kolmiviikkoinen, vielä nimetön poika, joka on antanut miehen elämään uutta sisältöä. "Kyllä ne ajatukset ovat treeneissäkin kotona olleet." Manninen oli hyvin menneiden Salpausselän kisojen jälkeen jo lähtenyt Rovaniemeltä kohti Holmenkollenia ja yhdistetyn maailmancupin finaalia, kun edessä oli paluu kotiin ja esikoispojan syntymä.

Juuri julkisuudessa ollut mäkisankari Janne Ahosen lopettamisilmoitus sai mediaväen Rukalla innokkaasti kyselemään myös Hannu Mannisen tulevaisuuden suunnitelmia. Manninen ei vielä osaa jatkostaan sanoa mitään varmaa. Erinomainen kevätkunto on antanut miehelle ilmiselvästi lisää motivaatiota jatkaa vielä eteenkin päin. Pelkkä urheileminen ei kuitenkaan Mannisen päätökseen vaikuta. "Paljon ratkaisee se, saako opiskelupaikan Ilmailuopistosta," hän kertoi. Mannisella on myös muita opiskelumahdollisuuksia ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. "Mikäli jatkan, voi olla että jatkan vuoden tai ehkä kaksi eli seuraaviin Vancouverin olympiakisoihin asti."

Rukan SM-sprintin yllätyskakkonen oli LHS:n Jouni Kaitainen. "Tulos oli hyvä, ei voi kieltää," myhäili lahtelainen. "Oli erittäin hieno tunne onnistua mäessä. Hiihtokin sujui ainakin toisiin poikiin verrattuna hyvin," kertoi Kaitainen, joka oli mäen jälkeen kolmas. Hiihto-osuuden kolmanneksi paras aika nosti hänet SM-hopealle. "Rikkinäisen kauden jälkeen tämä maistui makealta," Kaitainen sanoi ja lähtee täysillä kilpailemaan hyvistä sijoituksista myös lauantaina gundersen-yhdistetyssä.

Myös pronssimitalin ottanut Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus kiitti kisahyppyään kauden parhaaksi kilpailuhypyksi. "Etelän leiri tuntuu tehneen hyvää hyppäämiselle. Hiihtoon vaikutus kyllä oli päinvastainen," hän kertoi. "Huomenna pitää vielä parantaa hyppäämistä. Lentohommaa pitäisi parantaa. Toivottavasti tämän päivän hiihto aukaisi paikkoja hiihtoa varten," Tallus sanoi.

Rukan sprinttiyhdistetyn onnistujiin kuului myös Kiteen Urheilijoiden Joni Karjalainen, joka hiihti kilpailun toiseksi nopeimman ajan. Hän oli mäkiosuuden jälkeen 16. ja nosti itsensä hiihtämällä sijalle seitsemän.