Uutisen päiväys

23.9.2009← Takaisin

Hannu Manninen tekee paluun kilpailuareenoille marraskuussa

Hannu Manninen tekee paluun yhdistetyn kilpailukentille. Manninen saa kilpailla ensimmäisen kerran 12. marraskuuta.

Keväällä 2008 aktiiviuransa lopettanut yhdistetyn hiihdon nelinkertainen mailmancupin voittaja Hannu Manninen ilmoitti elokuussa hakevansa itselleen kilpailulisenssiä. Normaali kuuden kuukauden karenssi lyheni yllättäen puoleen Maailman antidopingtoimisto WADA:n myönnettyä Kansainväliselle Hiihtoliitto FIS:lle luvan tarkastella kilpailemista edeltävän testausjakson pituutta.

Rovaniemeläislegendan kilpailuoikeus astuu voimaan jo marraskuun 12. päivänä, jolloin on kulunut tasan kolme kuukautta lisenssianomuksen jättämisestä. Näin Manninen pääsee heti alkukaudesta mittaamaan nykykuntoaan kotimaan kisoihin ja sen jälkeen tarvittaessa antamaan maailmancupin karkeloihin mahdollisia olympianäyttöjä Vancouveria ajatellen.

Kilpailuoikeuden alkamisen ajankohta on sovittu WADA:n, FIS:n, Suomen Hiihtoliiton ja Suomen Antidopingtoimikunta ADT:n välillä. Ainoana edellytyksenä on, että Manniselle tehdään ennen ensimmäistä kisaa vähintään kolme ennalta ilmoittamatonta dopingtestiä.

”OLYMPIAHAAVEISIIN SUHTAUDUN MALTILLISESTI”

-Jätin huippu-urheilun puolitoista vuotta sitten perhe- ja opiskelusyiden takia. Nyt opiskeluolosuhteeni ovat muuttuneet sen verran, että ne tarjoavat mahdollisuuden harjoitteluun. Paluuseeni ei kuitenkaan liity mitään mullistavaa, sillä homma etenee edelleenkin koulun ja perheen ehdoilla, liikennelentäjäksi Porissa opiskeleva Manninen valotti.

-Tietysti olen mielissäni, että pääsen tositoimiin jo ensilumille, mutta olympiahaaveisiin suhtaudun maltillisesti. Katsotaan, miten harjoittelu etenee ja mietitään sitten tarkemmin, jatkoi Manninen, jonka mäkiharjoittelut ajoittuvat viikonloppuihin perheen parissa Rovaniemellä.

-Olin eilen ensimmäisen kerran sitten viime talven lumella hiihtämässä, kun käväisin täältä Porista 80 kilometrin päässä Jämin hiihtoputkessa vetämässä kevyen lenkin, paljasti hallitsevana Suomen ja maailmanmestarina leikistä luopunut ja nyt paluuta tekevä Manninen.

-Täytyy myöntää, että ei se kilpailuvietti ole mihinkään kadonnut, mutta harjoittelun tässä vaiheessa on turha edes yrittää tehdä mitään muita johtopäätöksiä. Ehkä kuukauden kuluttua pystyn jo hieman arvioimaan tauon vaikutuksia suoritustasooni, Manninen pohti.