Uutisen päiväys

1.3.2008← Takaisin

Hannu Manninen olisi mielellään kilpaillut, mutta hyväksyy kilpailun peruuttamisen

Salpausselän Kisoissa jouduttiin lauantain ohjelmassa ollut yhdistetyn hurrikaanisprintti peruuttamaan 6-9 m/s nousseen tuulen vuoksi. Tuulen suunta oli ohi Lahden suurmäen tuuliverkon.

- Kyllä se oli urheilullisesti oikea ratkaisu. Tuulen suunta vaihteli ja välillä se oli liian voimakastakin. Olisi sieltä voinut hypätä, mutta ihan turvallista se ei olisi ollut, arvioi perjantaina gundersen yhdistetyssä neljänneksi kirinyt Hannu Manninen.

- Koekierrosta yritettiin ajallaan aloitella. Varmaan viitisen miestä ehti jo mennä torniin asti. Käytännössä ei edes koehyppääjiä kuitenkaan päästetty alas. Tietysti tämä peruutus harmittaa kun hiihto kulki eilen niin hyvin. Olisi ollut mukava tänään kisata, siinäkin mielesä kun yleisöäkin oli mäkimonttuun kertynyt jo todella paljon. Nyt suuntaan illalla kohti Rovaniemeä ja harjoittelen siellä alkuviikon normaalisti. Torstaina suuntaamme kohti Norjaa ja Holmenkollenia, Manninen kertoi.

Holmenkollenilla käydään yhdistetyn maailmancupin tämän kauden finaalit. Ohjelmassa on ensi lauantaina gundersen yhdistetty ja sunnuntaina sprintti. Yhdistetyn maailmancupin voiton on jo itselleen varmistanut Saksan Ronny Ackermann, jolla on 237 pisteen ero toisena olevaan USA:n Bill Demongiin.