Uutisen päiväys

16.8.2004← Takaisin

Hannu Manninen Oberstdorfin yhdeksäs - muiden suomalaisten GP-kisa meni poskelleen

Hannu Manninen oli Suomen joukkueen paras yhdistetyn FIS kesä GP:n kilpailussa Oberstdorfissa. Kisassa USA:n kilpailijat ottivat kaksoisvoiton Todd Lodwickin ja Johnny Spillanen toimesta. Kolmas oli mäen paras, Norjan Petter Tande.

Manninen oli suomalaisista paras jo mäkiosuuden jälkeen, vaikka hänkään ei parhaaseensa yltänyt, 21:s. Vahvalla hiihdolla rovaniemeläinen nosti vielä selvästi osakkeitaan ja oli yhdeksäs.

Muiden suomalaisten osalta mäkikilpailu meni totaalisesti mönkään. "Totta on, että olosuhteet mäkikilpailun aikana vaihtelivat kovasti. Silti täytyy myöntää, että meille tuli kisaan myös paljon huonoja hyppyjä," kertoi päävalmentaja Jani Klinga kilpailun jälkeen. Suomalaissijoitukset Mannisen jälkeen olivat mäessä: 39. Janne Ryynänen, 51. Jaakko Tallus, 54. Antti Kuisma, 55. Jouni Kaitainen ja 59. Ville Kähkönen.

- Hiihto-osuudellakaan ei vastoinkäymisiltä säästytty. Uuden painoindeksisäännön takia ennen mäkeä 1,5 litraa vettä juomaan joutunut Janne Ryynänen joutui keskeyttämään pahoinvoinnin vuoksi. Antti Kuisman keskeytyksen aiheutti tekninen vika. Jaakko Tallus ei startannut hiihto-osuudelle ollenkaan. Jouni Kaitainen puolestaan oli edelleen antibioottikuurilla, summasi Klinga.