Uutisen päiväys

29.5.2008← Takaisin

Hannu Manninen lopettaa kilpailu-uransa

Maailman yhdistetyn ykkösikoni Hannu Manninen,30, on tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa ilmoittanut lopettavansa aktiiviuransa.

Manninen perustelee päätöstään sillä, että hän haluaa olla enemmän perheensä kanssa. Heli ja Hannu Manniselle syntyi poikalapsi yhdistetyn maailmancupin finaalin aikoihin viime maaliskuussa. Lisäksi Mannisen pääsy Suomen ilmailuopistoon on varmistunut. Hän aloittaa liikennelentäjän opinnot heinäkuun lopulla.

Hannu Manninen aloitti yhdistetyn A-maajoukkueessa vuonna 1993 ja kilpailemisen huipputasolla vuonna 1994, jolloin hän 15-vuotiaana osallistui Lillehammerin talviolympiakisoihin ollen kaikkien aikojen nuorin suomalaisedustaja olympialaisissa talvikisoissa. Lillehammerin jälkeen olympiakisoja on tullut kolmet lisää. Lisäksi Mannisen uraan mahtuivat kuudet yleisen sarjan MM-kisat. Komean mitaliketjun huipensi henkilökohtainen maailmanmestaruus Sapporossa viime vuonna.

Maailmancupissa Hannu Mannisen sarja on vertaansa vailla. Hän voitti yhdistetyn maailmancupin vuosina 2004, 2005, 2006 ja 2007. Maailmancupin osakilpailuvoittoja hän otti vuosina 1996-2007 yhteensä 45. Samana ajanjaksona palkintopallisijoja tuli kaikkiaan 85.

Lisätietoja: http://www.hannumanninen.net/