Uutisen päiväys

8.1.2005← Takaisin

Hannu Manninen jälleen Seefeldin valtias

Hannu Manninen pääsi loppusuoralle tuovassa kurvissa parempiin asemiin ja otti voiton Itävallan Seefeldissä 0,5 sekunnin erolla ennen Ronny Ackermannia. Voitto oli Manniselle kauden neljäs. Hyvin onnistui myös Jaakko Tallus, joka oli kymmenes. Jouni Kaitainen oli 35:s.

Maailmancupissa Mannisen johto Ackermanniin kasvoi 26 pisteeseen.
- Piti tehdä kovasti töitä, ei päässyt löysäämään missään vaiheessa. Luotin loppukiriini, sillä se on aika varma, Manninen kertasi helpottuneena ratkaisuvaiheita.
Manninen pääsi jo mäkiosuudella inhimillisiin takaa-ajoasemiin, sillä 89,5 metrin hyppy toi 19. sijan ja minuutin eron kärjessä lähteneeseen Japanin Daito Takahashiin. Ackermann pääsi ladulle kuudentena 22 sekuntia ennen Mannista, Todd Lodwick neljäntenä 34 sekuntia ennen Mannista.
- En ole ihan tyytyväinen, hyppyni koekierroksella oli parempi. Kisahypyssä ponnistus suuntautui liikaa eteen ja loppulento oli vaikea. Pari metriä jäi puuttumaan, Manninen arvioi.
Manninen hilautui väkevällä hiihdolla kärkipäähän ja loppukilometrit Lodwick, Manninen ja Ackermann muodostivat kärkikolmikon. Lodwick putosi lopulta kuudenneksi ja kolmospaikan vei Tshekin Ladislav Rygl.
Mannista odotti Seefeldin maalialueella yhdistetyn maailmancupeissa melko harvoin koettava hässäkkä. Miestä riepoteltiin televisiohaastattelusta toiseen, nimmarinpyytäjää kerääntyi ympärille solkenaan ja pääsipä Manninen poseeraamaan paikallisen hiihtoseuran junioreiden kanssa ryhmäkuvaankin.
Jaakko Tallus oli kymmenenteen sijaansa tyytyväinen. Hiihto-osuutta Tallus kuvasi ytimekkäästi ilmauksella ”aika ärsyttävä”.
- Pienet erot ja hirveä ruuhka. Pari kertaa itse meinasin kaatua ja pari kertaa kaveri kaatua, Tallus kuvasi ryppäässä hiihtoa.
Mäessä Tallus onnistui mukavasti, sillä 89,5 metrin hypyllä irtosi kahdeksas sija.
Maailmancup jatkuu Seefeldissä sunnuntaina gundersen-yhdistetyllä.

Tulokset: www.fis-ski.com