Uutisen päiväys

29.3.2008← Takaisin

Hannu Manninen jälleen kärjessä Rukalla

Ounasvaaran Hiihtoseuran Hannu Manninen oli jälleen omaa luokkaansa yhdistetyn sprinttikilpailussa Rukalla. Tuuliolosuhteiden vuoksi kansalliseksi sprintiksi muutetun SM-gundersen-yhdistetyn toinen oli Lahden Hiihtoseuran Jouni Kaitainen ja kolmanneksi sijoittui Itävallan Mario Stecher.

Lauantaina aamupäivälle yhden kierroksen kilpailuksi kaventuneen yhdistetyn mäkikilpailun paras oli oivaan mäkivireeseen päässyt Lahden Jouni Kaitainen. Hänen hyppynsä kantoi 136 metriä, seitsemän metriä enemmän kuin oli seuraavaksi pisin, Anssi Koivurannan 129-metrinen. Mäen jälkeen kolmas oli Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus ja neljäs Itävallan Mario Stecher. Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustavan Hannu Mannisen hyppy kantoi 124 metriä. Hän starttasi hiihtoon kuudennelta paikalta 1.02 Jouni Kaitaisen jälkeen ja kiri etumatkan kiinni heti hiihdon puolivälin jälkeen mennen sen jälkeen omia menojaan. Maalissa miehillä oli eroa 38,7 sekuntia.

"Tämän päivän hypyt olivat hyviä koekierrosta myöten. Keli oli nyt vaikeampi kuin eilen," Manninen sanoi ja arvioi hyppykuntonsa tällä hetkellä olevan parempi kuin ehkä viiteen vuoteen. "Teknisesti hypyt ovat hyvällä mallilla, eivät ehkä ihan yhtä hyviä kuin hyppyni ovat olleet parhaimmillaan kun voitinkin mäkiosuuksia. Hiihtokin sujui hyvin. Lopussa eilinen kova hiihto rupesi painamaan. Tuuli vaikutti tänään hiihtoonkin, vastatuuli oli paikoitellen aika kova. Hyvin kuitenkin jaksoin loppuun asti. Voitonnälkää vielä riittää ja oli hyvä fiilis kisata. Jatkosta en kuitenkaan vielä osaa sanoa mitään. Se ratkeaa 2-3 viikon kuluttua, kun opiskeluasiat varmistuvat," Manninen kertoi.

Toiseksi sijoittunut Jouni Kaitainen kuvaili viikonloppuaan täydelliseksi. "Olen tosi tyytyväinen. Hannun voittamiseen minulla ei ollut mitään jakoa," Kaitainen myhäili. Hienosta kevätvireestä huolimatta Kaitainenkaan ei ole varma jatkostaan. "Yhtä todennäköistä on tällä hetkellä että jatkan tai lopetan."

Rukan lauantain sprinttikisan kolmonen, Itävallan maajoukkueen Mario Stecher oli tyytyväinen kilpailuunsa. Hän oli iloinen siitä, että hänelle tarjoutui mahdollisuus osallistua SM:iin Rukalla. "Tämä sattui sopivasti matkalle. Olen menossa testaamaan suksia Saariselälle. Itävallassa joutuisi tähän aikaan vuodesta nousemaan hirveän aikaisin aamulla, jotta ehtisi tehdä jotain ennen lumen pehmenemistä. Suomessa on tähän aikaan yöllä kylmää ja päivällä voi hiihtää paljon pidemmän aikaa," Stecher tietää. Hän aikoo viipyä Suomessa 10. huhtikuuta asti.

Yhdistetyn sprinttikilpailu, 29.3.2008 Ruka
HS142 ja 7,5 km
1. Hannu Manninen, Ounasvaaran Hiihtoseura
2. Jouni Kaitainen, Lahden Hiihtoseura
3. Mario Stecher AUT
4. Anssi Koivuranta Kuusamon Erä-Veikot
5. Jaakko Tallus, Lieksan Hiihtoseura
6. Janne Ryynänen, Ounasvaaran Hiihtoseura

Tulokset: www.rukasm2008,fi