Uutisen päiväys

29.3.2008← Takaisin

Gundersen-yhdistetyn SM-kisa muuttui kansalliseksi sprinttikisaksi

    Tuuli tuli jälleen mäkikilpailujen riesaksi, kun gundersen-yhdistetyn SM-kisojan mäkiosuutta kilpailtiin Rukalla. Kilpailu jouduttiin muuttamaan sprinttikisaksi ja samalla se menetti SM-arvonsa. Korvaavaa kilpailua ei järjestetä myöhemminkään tänä keväänä.

    Rukan HS142 mäessä käydyn mäkikilpailun toisen kierroksen viimeiset miehet joutuivat lopullisesti tuulen armoille niin että hyppäämättä lopulta jäi kolme kilpailijaa. Kun Ounasvaaran Hiihtoseuran Janne Ryynäsen ja itävaltalaisen Mario Stecherin hypyt jäivät "kumpuun" oli vuorossa perjantaina SM-sprintin voittanut OH:n Hannu Manninen. Hän istui puomilla huomattavan pitkään, kunnes joutui lopulta vetäytymään kokonaan.

    "Kyllä siellä puomilla pelotti, kun oli nähnyt edelliset hypyt. Välillä olosuhteet olivat aivan hyvät, mutta tuuli vaihteli niin nopeasti, että muuta mahdollisuutta ei ollut," Manninen sanoi.

    Rukan gundersen-yhdistetty päätettiin muuttaa sprinttikilpailuksi. Sen hiihto-osuus, 7,5 km, alkaa klo 14.30.

    Sprinttikilpailun hiihtoon lähteen kärjessä mäkikisan paras, Lahden Hiihtoseuran Jouni Kaitainen. Toisena starttaa Kuusamon Erä-Veikkojen Anssi Koivuranta (+0,34), kolmantena Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus (+0,38), neljäntenä Mario Stecher (+0,38), viidentenä Janne Ryynänen (+1,00) ja kuudentena Manninen (+1,02).