Uutisen päiväys

3.1.2006← Takaisin

Gottwald Ruhpoldingin sprintin voittoon - Manninen viides

    Saksan GP:n toinen osakilpailu päättyi dramaattisen hiihto-osuuden jälkeen Itävallan Felix Gottwaldin voittoon. Hannu Manninen joutui taipumaan johtoasemasta viidenneksi.

    Ruhpoldingin sprinttikilpailussa mikään ei ollut etukäteen kirkossa kuulutettu, vaikka siltä välillä näyttikin.

    Hannu Mannisen mäkiosuus HS128 metrin mäessä sujui mainiosti ja hän olikin suomalaisista paras: viides - aikaeroa kärkeen eli Norjan Petter Tandeen 28 sekuntia. Maailmancupissa Mannisen pahimpana kilpailijana oleva Saksan Ronny Ackermann oli 10:s vain 16 sekuntia Mannisesta.

    Mäen jälkeen Janne Ryynänen oli kahdeksas (+0:36), Anssi Koivuranta 12:s (+0:49), Jaakko Tallus 20:s (+0:59) ja Antti Kuisma 44:s (+2:13).

    Ruhpldingin lumiseen maisemaan tehdyllä 7,5 km:n hiihtouralla kaikki näytti aluksi sujuvan juuri niin kuin maailmancupissa on totuttu: Hannu Manninen ajaa kiinni takaa-ajettavansa ja menee ohi. Juuri näin kävi. Matkaa oli hiihdetty vain kolme kilometriä, kun Manninen tavoitti Tanden ja kakkosena lähteneen Saksan Jens Gaiserin ja jätti heidät saman tien. Kun kisan viimeiselle 1,5 kilomerin lenkille lähdettiin, kaikki muuttui. Hannu Manninen joutui nopeassa tahdissa päästämään ohitseen takaa tulleet, joiden johtoon oli noussut hurjan nousun tehnyt Felix Gottwald. Kakkosena hiihti Ackermann, kolmantena Tande ja neljäntenä toinen itävaltalainen, Mario Stecher. Loppukirissä suomalainen piti takanaan Gaiserin ja näin tulosluettelosta on luettava sellainen kummajainen, että Manninen ei parantanut sijoitustaan hiihto-osuudella ollenkaan.

    Kilpailun jälkeen suomalaiset olivat ymmällään Mannisen tilanteesta.
    - Näyttäisi, että energia kerta kaikkiaan loppui. Suksivalintakaan ei ollut paras mahdollinen. Se ei kuitenkaan kaikkea selitä, olihan Manninen sitä ennen hiihtänyt kiinni eron edellä lähteneisiin ja hiihto sujui kaikin puolin hyvin. Katsellaan nyt illan mittaan, missä mennään, sanoi päävalmentaja Jani Klinga kilpailun jälkeen toivoen, ettei "sammuminen" ollut merkkinä rovaniemeläisen sairastujisesta.

    Felix Gottwaldin hiihto-osuus oli "mannismainen". Hän oli mäen jälkeen 20:s yhdessä Jaakko Talluksen kanssa, eroa kärkeen 59 sekuntia. Maalissa hän oli ykkönen 9,5 sekuntia Ackermannin edellä.

    Suomalaisittain Rugpoldingin sprintti sujui kaiken kaikkiaan Oberhofin kilpailua heikommin. Jaakko Tallus oli 18:s, Janne Ryynäen 19:s, Anssi Koivuranta 29:s ja Antti Kuisma 35:s. Päävalmentaja Klinga oli kuitenkin tyytyväinen varsinkin Janne Ryynäsen suoritukseen.
    - Janne hyppäsi ja hiihti hyvin ja sivusi nyt toiseksi parasta maailmancupin sijoitustaan. Huomattava on myös, että mäessä olosuhteet vaihtelivat todella pahasti. Mäen jälkeen sijalla 12 ollut Anssi Koivuranta sai hyppyynsä varmaankin koko kisan huonoimmat olosuhteet, Klinga sanoi ja kertoi Koivurannan suuntaavan Ruhpoldingin jälkeen takaisin kotimaahan.

    Hannu Manninen johtaa edelleen maailmancupia ennen Ackermannia. Saksan GP:n yhteiskilpailussa hän joutui päästämään tämä edelleen. Sarjan kolmas kilpailupaikka on Schonach, jossa on 6.1. Gundersen-yhdistetty ja 7.1. sprinttikilpailu.

    Tulokset: http://www.weltcupnordischekombination.de/