Uutisen päiväys

10.1.2006← Takaisin

Freestylessa kilpaillaan laajalla rintamalla ensi viikonloppuna

Freestylehiihdossa on täysi vauhti päällä, kun lopulta starttaavat kumpareiden lisäksi myös Ski Crossin ja Half Pipen maailmancupit.

Freestylehiihdossa saatiin viime viikonloppuna hyviä uutisia kumparelaskusta, kun lajin kiintotähtiin kuuluva Janne Lahtela palasi onnistuneesti estradeille sijoittumalla maailmancupissa kolmanneksi Mt. Gabrielin rinteillä Kanadassa. Selkävaivat ovat hallinnassa ja olympiavoittaja on valmiina puolustamaan asemiaan Torinossa adjutanttinaan kisoihin jo valitut Tapio Luusua, Sami Mustonen, Mikko Ronkainen, ryhmä johon kuuluvilla kaikilla on mahdollisuudet vaikka mihin niin olympiarinteessä kuin sitä ennen pidettävissä maailmancupeissakin. Seuraava kumpareiden mc lasketaan tulevana perjantaina 13. tammikuuta Deer Valleyssa, Yhdysvalloissa.

Lisätietoja: http://www.deervalley.com/
Tulokset: http://www.fis-ski.com/

Ski Crossin ja Half Pipen maailmancup starttaa Ranskassa

Kauden tässä vaiheessa maailmancupsirkukseen liittyvät myös freestylen Ski Cross - ja Half Pipe -joukkueet. Molempien lajien kilpailut käydään Ranskan Les Contaminesissa viikonloppuna.

Ski Crossiin 14.1.2006 osallistuvat Jenni Kilpinen ja Anu Pesonen sekä Juha Haukkala, Juhani Vainio ja Petri Ruotsalainen.
Tytöistä viime kauden MM-nelosen, Anu Pesosen kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Hän on jo ehtinyt varmistaa paikkansa ammattilaissarjan X-games kisoihin Yhdysvaltoihin ja tavoittelee kärkipaikkoja myös Ranskassa. Viime harjoittelukauden sairastelun osittain takia menettänyt Jenni Kilpinen on jälleen täysillä mukana ja tavoitteena on pääsy finaaliin eli 16 parhaan joukkoon.
Miehistä Juha Haukkala tavoittelee sijoitusta 10 parhaan joukossa ja Juhani Vainiota ei tyydytä muu kuin finaalipaikka eli pääsy 32 parhaan joukkoon.

Half Pipessa kilpaillaan 15.1.2006. Suomea edustavat Antti-Jussi Kemppainen, Kalle Leinonen ja Erik Pelkonen. Mielenkiinto kohdistuu erityisesti nuoreen Kalle Leinoseen, joka viime talven MM-kisoissa laski komeasti kahdeksanneksi.

Lisätietoja: http://www.lescontamines.com/worldcup
Tulokset: http://www.fis-ski.com/