Uutisen päiväys

6.10.2008← Takaisin

Freestylen nuorten maajoukkueelta odotetaan menestystä

    Freestyle maajoukkueen taustalla on kasvamassa Suomeen uusi nälkäinen sukupolvi jatkamaan kumparemaajoukkueen menestyksekästä arvokisataivalta. Maajoukkueeseen on noussut jo uuden sukupolven edustajia ja nuorten maajoukkueessa on hyvää vauhtia kasvamassa haastajia tuleville vuosille.

    Iältään 16-18 vuotiaat juniorit ovat harjoitelleet kovaa kesän ajan ja se näkyy myös testien tuloksissa. Maanantaina 29. syyskuuta Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä pidettyjen testien jälkeen valmennusjohto valitsi Suomen nuorten freestylemaajoukkueen tulevalle talvikaudelle.

    Joukkueeseen on päässyt myös kaksi tyttöä. Tyttöjä ei ole viime vuosina Suomen joukkueessa maailmancupissa ollut, joten Jonna Niemisen (Jyväskylän Freestyleseura) ja Isabella Cedercreutzin (Freestyleseura Moebius) varaan voi hyvin laskea suomalaisen naisten kumparelaskun tulevaisuutta.

    Poikien joukkueeseen valittiin Ville Miettunen (Ruka Slalom), Sami Salonen (Jyväskylän Freestyleseura) ja Vili-Verneri Vanhala (Jyväskylän Freestyleseura). Kaikki joukkueen laskijat opiskelevat Rukan tai Jämsänkosken alppikouluissa, lajeinaan kumparelasku. Myös Isabella viettää pari jaksoa talvessa Rukan alppikoulussa, joten myös hän pääsee koulujen valmennuksen piiriin.

    Maajoukkueen päätavoitteena on nuorten MM-kisat ja tulevaisuudessa järjestettävät Nuorten Talviolympialaiset. Hyviä sijoituksia haetaan myös Eurooppa-cupista ja näitä kilpailuja kohti joukkue lähtee harjoittelemaan kauden ensimmäiselle lumileirille Zermattiin, Sveitsiin. Zermatissa on samoihin aikoihin leirillä myös aikuisten maajoukkue, sekä lukuisia muita kumparejoukkueita. Viimeisimpien tietojen mukaan lumitilanne on erinomainen ja hyviä harjoitteita päästään tekemään niin rinteessä kuin itse kumparerännissä.

    Lisätietoja:
    Alppilajien tiedottaja Jussi Väätäinen, Jkpromo Oy, puh. 045 120 9920, e-mail: jussi.vaatainen@jkpromo.com