Uutisen päiväys

15.3.2007← Takaisin

Freestylen nuorten maailmanmestaruuskilpailut 16.–19.3.2007, Airolo Sveitsi

Suomesta MM-mitaleista lähtee taistelemaan kuusi laskijaa. Neljän kumparelaskijan ja kahden half pipe-laskijan joukkue lupaa tuoda Sveitsistä ainakin yhden MM-mitalin.

MM-kisat tulevat tasoltaan olemaan erittäin kovat. Kumpareissa nähdään lukuisia maailmancupissa tällä kaudella esiintyneitä laskijoita, kuten Madonnan MM-kisoissa finaaliin laskeneet kanadalainen Alexandre Bilodeua, Australian Ramone Cooper ja Ranskan Anthony Benna.
- Trendi viime vuosina on ollut, että yhä nuoremmat pärjäävät maailmancupissakin. Varsinkin tällä kaudella nuoret laskijat ovat tehneet vahvaa esiinmarssia kumpareiden maailmancupissa. Eemeli Kallas on nuorten MM-kisoihin matkaavista kumparelaskijoista yksi, joka on ollut tällä kaudella finaaleissa maailmancupin puolellakin, kertoi joukkueen valmentaja Ilkka Wright.

 

Tällä kaudella on laskettu yksi maailmancupin osakilpailu myös half pipessä. Kisa oli suomalaisjuhlaa sillä Kalle Leinonen ja A-J Kemppainen ottivat kaksoisvoiton Kanadan Apexissa lasketussa osakilpailussa.
- Paippipojat ovat kovassa iskussa. Harmittava takaisku oli aikuisten arvokisojen peruuntuminen Madonna di Campigliossa vallinneiden heikkojen lumiolosuhteiden takia. Nyt on pojilla paikka napata mitalit pois Airolossa, lopettaa Wright.

 

Aikataulu:

16.3.2007      Ski cross

17.3.2007      Hypyt

18.3.2007      Kumpareet

Half pipe

19.3.2007      Parikumpareet

 

Suomen joukkue:

 

Kumpareet ja parikumpareet

Janne Salonen                      Jyväskylän Freestyleseura

Arttu Kiramo                       Jyväskylän Freestyleseura

Eemeli Kallas                       Jyväskylän Freestyleseura

Harri Kyllönen                     Pyhätunturin Slalomseura

 

Valmentajat:

Pekka Lehtikallio puh. 040 747 6719

Ilkka Wright puh. 040 757 5509

 

Half pipe

Kalle Leinonen                     Tampereen Slalomseura

Antti-Jussi Kemppainen        RukaSlalom

 

Valmentaja
Petteri Rauhala puh. 050 533 2455