Uutisen päiväys

22.1.2008← Takaisin

Freestylen Nordic Cup alkaa Himokselta

Pohjoismainen freestylehiihdon kilpailukiertue avataan tulevana viikonloppuna 26.–27.1. Jämsän Himoksella. Kumparelegenda Kari Traa on mukana Himoksella norjalaistyttöjen valmentajana.

Nordic Cupin osakilpailu kokoaa noin sata nuorta laskijaa kilpailemaan kumparelaskussa, parikumpareissa ja slope stylessa. Suomalaisten lisäksi lumilajien herruudesta taistelevat parinkymmenen laskijan joukkueet Ruotsista ja Norjasta.

Kilpailunjohtajan, Jyväskylän Freestyleseuran Lauri Kolomaisen, mukaan lämmin tammikuun alku aiheutti hieman harmaita hiuksia, mutta nyt olosuhteet ovat hyvät ja suorituspaikat saadaan valmiiksi aikataulussa.

”Suomessa kilpailut on aina järjestetty hyvin ja haluamme jatkaa sitä perinnettä. Alun perin myös venäläisiä laskijoita oli tulossa kilpailemaan, mutta päällekkäisten kisojen vuoksi he lähettävätkin delegaation tutustumaan Nordic Cupin -kilpailuun tulevaisuutta silmällä pitäen”, kertoo Kolomainen.

Lahtela ja nuorten maajoukkue valmistautuvat Eurooppa-cupin kiertueelle

Freestylen kilpailukausi avattiin Suomessa reilu kuukausi sitten Rukalla. Himoksen kilpailut lasketaan yhtä haastavissa maailmancupin mitat täyttävässä kumpareikossa.

”Himos toimii hyvänä valmistavana kisana ennen lähtöämme Eurooppa-cupiin. Seuraavan kahden viikon aikana nuorten maajoukkue ja maailmancupin joukkueesta muun muassa Juuso Lahtela laskevat kuusi EC-starttia, joten nyt kisakausi lähtee todenteolla käyntiin”, valmentaja Ilkka Wright valottaa tulevien viikkojen suunnitelmia.

Eurooppa-cup jatkuu 1.–2. helmikuuta Ranskan Chatelissa, josta matka jatkuu Megeven (FRA) kautta Saksan Schlierseehen.

Kari Traa valmentaa nimikkojoukkuettaan Himoksella

Kumparelaskijan aktiiviuransa jo lopettanut, mutta nyt omaa nimeään kantavaa freestylejoukkuetta valmentava sekä vaatemerkkiään kehittävä, Kari Traa saapuu myös Himokselle. Traa on tehnyt muutaman vuoden aktiivisesti työtä Norjan kumparelaskun hyväksi ja erityisesti nuorten aloittelevien tyttöjen kanssa. Norjan TV-tuotanto tekee ”reality”-tyyppistä ohjelmaa kumparetytöistä, jota kuvataan myös Himoksella kilpailujen aikaan.

Norjan lisäksi Traan nimikkotiimejä on perustettu myös muihin freestylemaihin.

Suomen kumparelaskun nuorten maajoukkue sekä Kari Traa joukkueineen harjoittelevat Himoksella torstaista 24.1. lähtien. Kilpailun aikataulut löytyvät alta.

Nordic Cup, Himos – Aikataulu
Lauantai 26.1.
11.15–13.00 Alkukilpailut, kumpareet
14.45–16.00 Finaalit, kumpareet

17.45–19.00 Slope Style -kilpailu

Sunnuntai 27.1.
11.15–13.00 Alkukilpailut, parikumpareet
14.30–15.30 Finaalit, parikumpareet

Eurooppa-cupin kilpailuihin lähtevä joukkue, miehet: Juuso Lahtela (Pyhätuntunturin Slalom Seura, PSS), Niko Pekkanen (Jyväskylän Freestyleseura, JFS), Mika Tainio (Moebius, Helsinki), Jyri Nieminen (JFS), Sami Salonen (JFS) ja Vili-Verneri Vanhala (JFS)
Naiset: Jonna Nieminen (JFS)

*************
Nordic Cup on Suomen, Ruotsin ja Norjan yhteistyössä organisoima freestylekilpailukiertue. Kiertueella lasketaan yhteensä kuusi kumparekilpailua, joiden tulosten mukaan jaetaan cupin palkinnot. Himoksen osakilpailujen jälkeen kiertue jatkuu Ruotsin Gesundassa maaliskuun 15.–16.3. ja finaalit lasketaan Norjan Hemsedalissa 25.–26. huhtikuuta.

Katso myös: www.jfs.fi