Uutisen päiväys

13.2.2008← Takaisin

Freestylen maailmancup jatkuu vuoden 2009 MM-kisanäyttämöllä Japanissa

Vuoden 2009 freestylen maailmanmestaruuskilpailujen näyttämöllä Japanin Listel Inawashirossa jatketaan viikonloppuna freestylen maailmancupia.

Suomen joukkue matkusti Japaniin tiistaina ja pääsi tänään keskiviikkona testaamaan kisarinteitä.

Inawashiro ei ole aikaisemmin isännöinyt freestylen Half pipen maailmancupia, mutta järjestelyjen puolesta kaikki näyttää hyvältä. Suomalaisista perjantain pipe-kisaan hyppäävät Antti-Jussi Kemppainen ja Kalle Leinonen.

”Tänään satoi lunta koko päivän. Aamupäivän puuterilaskun jälkeen menimme pipelle, jossa ainakin 50 kilpailun työntekijää lanasi lunta pois pipesta ja piti huolta, että harjoitukset sujuivat hyvin”, ihmetteli Half pipe -valmentaja Janne Hiltula japanilaisten tarmokkuutta.

Tänään Kemppainen ja Leinonen tutustuivat kisapipeen, joka ensi tuntumalta osoittautui hyväksi. Torstaina harjoitellaan vielä, mutta Hiltula uskoo, että vasta perjantain kisassa nähdään isoimmat ilmat.

”Äijät syttyvät aina kilpailuun. Mahdollisuuksia AJ:lla ja Kallella on vaikka mihin, sillä AJ otti monta kovaa päänahkaa voittaessaan US Openin puolitoista viikkoa sitten. Kisassa täytyy kuitenkin onnistua, koska taso on täälläkin kova”, Hiltula pohti tulevaa maailmancupin kisaa.

Kumparelaskijat tähyävät jo MM-kisoihin

Vaikka seuraaviin MM-kilpailuihin on aikaa vuosi, mietityttää tuleva MM-kisanäyttämö jo suomalaisia. Keskiviikon harjoituksissa rinteeseen tutustuneesta Suomen joukkueesta ensikertalaisia Inawashirossa on kolme viidestä laskijasta, vain Tapio Luusua ja Eemeli Kallas ovat laskeneet rinteessä aikaisemmin.

”Kumpareikon yläosa on todella vaikea, 37 astetta jyrkkä, joten ylähypyn kanssa tulee olla tarkkana. Sitten mäki loivenee aika paljon, mutta vaikea se kuitenkin on ja erilainen kuin monessa muussa paikassa”, kertoi freestylen lajipäällikkö Marko Mustonen, joka oli pohtinut mäen profiilin haasteita yhdessä päävalmentaja Pekka Lehtikallion kanssa.

Kumparejoukkueessa Listel Inawashirossa laskevat Luusua, Harri Kyllönen, Kallas, Janne Salonen ja Arttu Kiramo.

Kilpailujen aikataulu (Suomen aikaa)
15.2.2008 perjantai
2.40 Naisten alkukilpailu, Half pipe
3.45 Miesten alkukilpailu, Half pipe
6.30–8.00 Naisten ja miesten finaalit, Half pipe

16.2. lauantai
3.00 Naisten alkukilpailu, kumpareet
4.00 Miesten alkukilpailu, kumpareet
6.45 Naisten finaali, kumpareet
7.20–8.00 Miesten finaali, kumpareet

Ajat ovat Suomen aikaa. Aikaero Japanin Inawashiroon on +7 tuntia.