Uutisen päiväys

3.1.2006← Takaisin

Freestylen maailmancup jatkuu Amerikan-mantereella

Kumparelaskun maailmancup jatkuu neljällä osakilpailulla USA:ssa ja Kanadassa. Suomalaisilla kovat odotukset seuraaviin kilpailuihin.

Aamu ei vielä edes ollut valjennut kun kumparelaskijat valmistautuivat lähtöselvitykseen Helsinki-Vantaan lentoasemalla tiistai aamuna. Janne Lahtela, Sami Mustonen, Mikko Ronkainen ja maailmancupia johtava Tapio Luusua lähtivät Pekka Lehtikallion johdolla kohti Amerikan mannerta jossa kilpaillaan neljä maailmancupin osakilpailua.

Joukkue sai vahvuuteen myös loukkaantuneena olleen Janne Lahtelan joka lähtee luottavaisena avaamaan kauttaan.

- Siitä jatketaan mihin viime keväänä jäätiin. Kunto on hyvä ja paikat on vihdoin saatu kuntoon. Luottavaisin mielin lähden kisoihin vaikka suksilla on oltu vasta kuusi päivää. Hyviä kisasuorituksia lähdetään hakemaan, kertoi Janne Lahtela.

 Maailmancupin kokonaiskilpailun asetelmat ovat herkulliset. Tapio Luusua johtaa ja Sami Mustonen on viidentenä. Luusua voitti kauden ensimmäisen osakilpailun Tignes´sä ja Sami Mustonen oli kolmas. Luusua ei aikoo palata keltaisessa liivissä myös takaisin Eurooppaan.

- Avauskisan voitto nosti mukavasti itseluottamusta. Nyt tietää että onnistuneella suorituksella pärjää kisoissa. Tavoite ja tarkoitus on että cupin johtajana palataan Eurooppaan, ei yhtään vähempää lähdetä hakemaan mitä on ensimmäisistä kisoista saatu, Luusua kertoo.

Joukkue leireili joulun ja uuden vuoden välissä kotoisissa maisemissa Rukalla. Kirpakan pakkasen paukkuessa laskettu leiri sujui suunnitelmien mukaan. Joukkue laski Battery Runia neljän päivän ajan.

- Pakkanen hieman häiritsi mutta muuten kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Tekniikkaa ja hyppyjä hiottiin ja poikien laskut näytti kertakaikkisen hyvältä. Tästä voi hyvillä mielin lähteä kohti seuraavia cupin kisoja ja jo silmissä siintäviä Torinon olympialaisia. Joukkueen motivaatio on korkealla, nyt kausi ja tuloksen teko vasta alkaa sanaili päävalmentaja Lehtikallio.