Uutisen päiväys

30.10.2008← Takaisin

Freestylemaajoukkueilla onnistunut syksyn harjoituskausi

Talven tehdessä kovasti tuloaan Pohjois-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla valmistaudutaan kovalla sykkeellä Ski Expo viikonloppuun. Suomen freestylemaajoukkueet ovat myös valmistautuneet huolella alkavaan kauteen. Keski-Euroopan lumileirit ovat takana ja katseet suunnataan kohti maailmancupia ja Japanin MM-kisoihin.

Ski Cross ja kumparejoukkueet olivat lumileirillä lokakuussa Sveitsin Zermattissa. Hyvin onnistuneilla leireillä päästiin hakemaan lumituntumaa ja myös sääolosuhteet olivat suosineet joukkueita.

”Kaksi viikkoa olimme leirillä, joista 11 päivää lumella. Pitkä leiri ja onnistunut leiri, jossa saimme tehtyä tarvittavat harjoitteet” kumparejoukkueen päävalmentaja Pekka Lehtikallio kertoo.

”Zermattissa oli aika vaikea rinne, että laskijat joutuivat kyllä tosissaan tekemään töitä ja pitämään ajatuksen kasassa laskuissa. Tälle kaudelle tuomaroinnissa kiinnitetään enemmän huomiota itse laskemiseen, eli käännökset tulee suorittaa puhtaasti ja tähän olemme kiinnittäneet erityistä huomiota harjoituksissa. Laskuasento ja vastaavat, kun saadaan kuntoon niin tulostakin alkaa syntyä” Lehtikallio summaa.

Ski Cross joukkueen leiri oli myös onnistunut ja leirillä keskityttiin laskemisen perusasioihin.

”Hyvällä asenteella joukkue oli mukana, vaikka välillä harjoitteet olivat tutun asian toistoa. Saimme rauhassa keskittyä perusasioihin ja suurpujottelun omaiseen laskuun. Tästä on hyvä lähtee varsinaisiin lajiharjoitteisiin Suomulle marras- ja joulukuussa” Ski Cross joukkueen valmentaja Heikki Kervinen toteaa.

”Vähän oli Haukkalan Juhalla ja Ruopan Samulla flunssaa leirin aikana, mutta mitään harjoituksia ei jäänyt tekemättä joita olimme suunnitelleet. Tästä on hyvä lähtee kohti maailmancupia ja tulevia arvokisoja” Kervinen sanoo.

Suomen Half Pipe joukkue on ollut lumileirillä Sveitsin Saas Feessä. Saas Feen lumitilanne on ollut hyvä ja joukkue on päässyt harjoittelemaan sekä Half Pipeä, että Big Airia. Half Pipe joukkuetta valmentaa Janne Hiltula ja joukkueeseen kuuluvat Kalle Leinonen ja Antti-Jussi Kemppainen.

”Viime kaudelta meillä on todella hyviä saavutuksia, kuten AJ:n voitto US Openissa ja Kallen sijoittuminen toiseksi maailmancupissa. Tavoitteet ovat sen mukaiset ja kyllä me menestystä sekä maailmancupista, että MM-kisoista lähdetään hakemaan. Tietty oman lisänsä tuovat vielä erilaiset kutsukilpailut ja maailmancupin ulkopuoliset kilpailut, joihin urheilijoita kutsutaan aikaisempien vuosien tulosten perusteella” Hiltula kertoo.

Kumpareiden maailmancup alkaa Ranskan Meribelistä joulukuun 18. päivä. Ski Crossin maailmancupin avauskilpailut pidetään tammikuun 5. päivä Itävallan St. Johannissa ja Half Pipen cup starttaa 10.-12. tammikuuta Ranskan Les Contaminesta.