Uutisen päiväys

29.8.2008← Takaisin

Freestylemaajoukkue leireillyt tiiviisti - syksyn lumileirit käyntiin Sveitsistä syyskuun alkupuolella

    Suomen freestylemaajoukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen on sujunut ilman vastoinkäymisiä. Joukkue on leireillyt tiiviisti huhtikuusta asti, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Onnistuneet Rukan lumileirit touko- ja kesäkuussa antoivat hyvät lähtökohdat kesäharjoittelulle.

    Suomen maajoukkueella on eniten harjoitusleirejä maailmancupia kiertävistä maista. Maajoukkue on tottunut tekemään harjoituksia ennen kaikkea joukkueena, vaikka yksilölajista onkin kysymys.

    ”Olemme pitäneet fysiikka- ja hyppyleirejä tasaiseen tahtiin. Pisin tauko leirien välillä on ollut 2,5 viikkoa” freestylemaajoukkeen päävalmentaja Pekka Lehtikallio kertoi.

    Kuluneen viikon maajoukkue on viettänyt Nurmeksen vesihyppyreillä seuranaan Jämsänkosken ja Rukan freestylekoululaiset. Myös Half pipe maajoukkueen Antti-Jussi Kemppainen oli muiden mukana harjoittelemassa tulevaa kautta varten.

    ”Saatiin kaikki maajoukkueurheilijat ja –henkilöstö paikalle, mikä on hyvä asia. Myös terveystilanne koko joukkueen osalta on hyvä ja loukkaantumisilta on säästytty" Lehtikallio jatkoi.

    Runsaalla leirityksellä ja tiiviillä harjoittelulla rakennetaan pohjaa tuleville vuosille. Tämän kauden päätavoite on Japanin Inawashirossa järjestettävät freestylen maailmanmestaruuskilpailut maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Maajoukkueen valmistautuminen kauteen jatkuu syyskuun 9. päivänä Zermattin lumileirillä Sveitsissä.

    ”Suomessa on ollut hyvin tyypillinen loppukesän sää, ilma ja vesi ovat olleet noin 10 asteisia, mutta olosuhteet eivät ole harjoittelua hankaloittaneet. Zermattissa on yksi parhaista lumitalvista aikoihin, joten siellä päästään toteuttamaan monipuolisia harjoituksia rinteessä ja kumpareikossa. Lopulliset olosuhteet selviävät sitten paikan päällä, mutta ennakkotiedot antavat kyllä odottaa hyvää leiriä” päävalmentaja Lehtikallio totesi.

    Uudet haastajat nousemassa vanhojen mestareiden saappaisiin

    ”Kumparemaajoukkueen Harri Kyllönen ja Janne Salonen ovat suorittaneet kesän aikana varusmiespalvelusta Lahden urheilujoukoissa, joten heillä on lähes koko kesä ollut leiritystä. Urheilijat jatkoivat suoraan Nurmeksesta kahdeksan päivän metsäleirille”, Lehtikallio kertoi nuorten tulokkaiden tilanteesta.

    Kyllönen ja Salonen ovat maajoukkueen tulevaisuuden lupauksia, joiden odotetaan täyttävän Janne Lahtelan, Sami Mustosen ja Mikko Ronkaisen jättämät saappaat tulevina vuosina. Kyllösen suorituksissa oli jo viime kaudella havaittavissa ensimerkkejä tulevasta, kolme kertaa maailmancupin finaaleihin ja Suomenmestaruus antavat hyvät lähtökohdat tulevaan kauteen.

    ”Pientä stressiä ja väsymystä on ollut havaittavissa Harrilla ja Jannella, mutta kilpailukauden alkaessa joulukuun puolessa välissä armeijalla ei pitäisi olla enää vaikutusta. Pitkän tähtäimen tavoitteet näillä lupauksilla ovat kuitenkin Vancouverin ja Sochin olympialaisissa vuosina 2010 ja 2014", Lehtikallio lopettaa.