Uutisen päiväys

1.8.2008← Takaisin

Freestylemaajoukkue leireilee elokuun Suomessa

Freestylemaajoukkueen perinteistä kesäpäivää vietettiin rallien merkeissä Jyväskylässä. Kokonaisuutena terve joukkue on aloittanut lumiharjoittelun, minkä lisäksi yhteisiä fysiikkaleirejä on lisätty kuluvalle kesälle.

Freestylen lajipäällikkö Marko Mustosen mukaan maajoukkueen terveystilanne on hyvä. Kumparemaajoukkue on nuori ja nälkäinen, mikä nähtiin ensimmäisellä lumileirillä Norjan Folgefonnassa heinäkuussa. Lauantaina 2.8. joukkue aloittaa vesihyppyleirin Nurmeksen Hyvärilässä.

”Olemme hieman muuttaneet harjoitusrytmiä. Suomen lumiolosuhteet käytettiin hyväksi touko-kesäkuussa Rukalla. Heinäkuussa joukkue oli leirillä Norjan jäätiköllä ja nyt on vuorossa vesihyppy- ja fysiikkaleirejä Nurmeksessa”, Mustonen kertoi.

Joukkueen konkari Tapio Luusua on tehnyt fysiikkaharjoituksia ”kuivalla maalla”. Suksille mies menee nyt ensimmäistä kertaa vesihyppyriin.

”Fyysisen kunnon ylläpito ja parantaminen ovat olleet ohjelmassani kesän aikana. Seuraavaksi otetaan hypyt mukaan vesihyppyjen muodossa ja lumille lähden syyskuussa”, Luusua kertoili tulevista suunnitelmistaan tähtäimenä maaliskuun alun MM-kilpailut Japanin Inawashirossa.

Ski cross -joukkueessa on tulevalla kaudella sekä nuoruuden nälkää että kokemusta. Tammikuun lopussa X-Games-kilpailuissa pahasti loukkaantunut Juha Haukkala on kuntoutunut erinomaisesti. Kunto on noussut muun muassa pyöräilyn ja voimaharjoittelun myötä.

”Symmetriset liikkeet ja harjoitukset ovat olleet kesän ajan sallittuja ja nyt elokuun 10. päivä saan aloittaa myös epäsymmetriset treenit. Maksimivoimaakin olen saanut jo tehdä, kunhan vain kaikki on tapahtunut tasapainoisesti molempien jalkojen päällä”, motivoitunut Haukkala kuvaili harjoituksiaan.

Ski cross -joukkueesta Samu Ruoppa liittyy kumparelaskijoiden mukaan Nurmeksen vesihyppyleirille. Crossijoukkue suuntaa ensimmäisen kerran lumille syyskuun lopussa.

Half pipe -taituri Kalle Leinonen vietti koko heinäkuun Kanadassa Whistlerin jäätiköllä. Leinonen harjoitteli pääasiassa uusia temppuja pipe-laskuunsa hyppäämällä, mutta laski myös pipeä sen ollessa kunnossa.

”Nurmekseen on tarkoitus mennä hyppäämään veteen ja sitä kautta kokeilla taas uusia trikkejä. Syyskuussa on edessä seuraava lumileiri Sveitsissä”, Leinonen vahvisti muun joukkueen kanssa hyvin samansuuntaisia suunnitelmia.