Uutisen päiväys

7.2.2008← Takaisin

Freestylelaskijat testaavat olympia-areenan

Tulevana viikonloppuna upouudet freestylen suorituspaikat testataan Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa Cypress Mountainilla, vuoden 2010 Vancouverin olympialaisten kisa-areenoilla.

Cypress Mountainille kokoontuu viikonloppuna 130 kilpailijaa 17 eri maasta freestylen maailmancupeihin. Kumparelaskun ja hyppyjen uudet suorituspaikat ovat herättäneet mielenkiintoa.

”Tällä hetkellä suorituspaikat ovat valmiina, mutta muu infra Cypressista puuttuu vielä”, freestylehiihdon lajipäällikkö Marko Mustonen kertoo paikan päältä.

Cypress Mountain, jossa freestylen olympialajit – kumpareet, hypyt ja Ski cross – lasketaan, sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Vancouverista ylös vuorille. Kumparerinne on 250 metriä pitkä ja keskijyrkkyydeltään 26 astetta. Suomen joukkue tutustui kisarinteeseen eilisissä harjoituksissa.

”Laskijoiden ensituntuman kommentit olivat, että loiva on. Muuten olosuhteet ovat hyvät, alueen lumivarmuus on huippuluokkaa. Toisaalta lumen määrä saattaa tuottaa myös vaikeuksia, kuten myös kostea ilman laatu, mikä aiheuttaa sumua ja pilvisyyttä”, Mustonen analysoi alueen olosuhteita.

Suomen kumparemaajoukkueessa valmistaudutaan positiivisin mielin lauantain kilpailuun. Palkintopalli- ja finaalipaikkoja tavoittelevat lauantaina Tapio Luusua, joka on maailmancupissa tällä hetkellä 9:ntenä, Harri Kyllönen (25:s), Eemeli Kallas (33:s), Arttu Kiramo (40:s) ja Janne Salonen.

Kilpailujen aikataulu (Suomen aikaa)
9.2.2008
19.30 Kumpareiden alkukilpailut, naiset ja miehet
23.15 Kumpareiden finaalit, naiset ja miehet

Sunnuntaina 10.2. Cypress Mountainilla kilpaillaan freestylen hypyissä. Hyppykilpailuun ei osallistu suomalaisia.

Freestylen helmikuun maailmancupin ohjelma
9.2. MC, Cypress Mountain, CAN, kumpareet
15.2. MC, Listel Inawashiro, JPN, Half pipe
16.2. MC, Listel Inawashiro, JPN, kumpareet
23.2. MC, Sierra Nevada, SPA, Ski cross