Uutisen päiväys

10.3.2008← Takaisin

Freestylehiihtäjät valmistautuvat maailmancupin finaaleihin

    Hiihtolajien maailmancupien päätöstapahtuma alkaa freestylen osalta Italian Valmalencossa jo 12.3. keskiviikkona, jolloin lasketaan Half pipen finaali.

    Suomalaisista 12 parhaan mieslaskijan joukkoon ovat selvittäneet tiensä Inawashiron MC-kisan kakkonen Kalle Leinonen sekä muun muassa US Winter Open -kutsukilpailun pipekisan nimiinsä vienyt Antti-Jussi Kemppainen. Leinonen on tällä hetkellä cupissa toisena ja Kemppainen neljäntenä. Cupia johtaa Kanadan Matthew Hayward.

    Lauantaina 15.3. ohjelmassa on kumpareiden päätöskilpailu, jossa mukana on Tapio Luusua. Tasaisesti koko kauden laskenut Luusua on cupissa 11. sijalla ja hänellä on hyvät mahdollisuudet nousta kymmenen parhaan joukkoon. Cupia on hallinnut kauden aikana Australian Dale Begg-Smith.

    Freestylen kisaviikonlopun päättää Ski cross -kilpailu. Upeasti kauden edetessä otteitaan crossin maailmancupissa parantanut Samu Ruoppa raivasi viime viikon aikana itsensä maailman 32 parhaan mieslaskijan joukkoon ja selvitti tiensä finaalikisaan. Ruoppa on cupissa sijalla 32 ja haluaa varmasti parantaa sijoitustaan vielä viimeisessä kilpailussa.