Uutisen päiväys

18.1.2007← Takaisin

Freestylehiihdon Nordic cup starttaa Rukalta

Pohjoismaiden parhaat freestylehiihtäjät kokoontuvat Rukatunturille taistelemaan Nordic cupin avauskilpailuun 20.–21.1.2007. Rukalla kilpaillaan kaksi kertaa kumpareissa ja kerran big airissa. Kisaan on ilmoittautunut yli 100 laskijaa mukana pohjoismaiden parhaat freestylehiihtäjät.

Lauantaina ja sunnuntaina Rukalla lasketaan kumpareita BatteryRunissa. Lauantai-iltana Rukan BatteryParkin valtaavat big air-hyppääjät. Maailmancupissa tapahtuneiden peruuntumisten johdosta kumpareissa nähdään erittäin kovatasoiset kilpailut. Kumpareiden kuninkuudesta taistelee maailmancupin joukkueet Norjasta, Ruotsista ja Suomesta. Suomen maailmancupjoukkue on kisassa mukana olympiahopeamitalisti Mikko Ronkaisen johdolla. Myös hyppykisasta tulee kovatasoinen. Kilpailussa on mukana mm. viime kauden maailmancupin half pipessa voittanut Kalle Leinonen. Lauantai-illan kisassa Leinosen haastavat mm. maajoukkuetoverit Antti-Jussi Kemppainen ja Johannes Rinne.

Ronkainen avaa kauden Rukalta

 

Mikko Ronkainen ilmoitti jo hyvissä ajoin kesällä tähtäävänsä tällä kaudella Madonnan maailmanmestaruuskilpailuihin ja jättävänsä maailmancupin kiertämisen vähemmälle. Madonnan kisat jouduttiin siirtämään maaliskuun alkuun ja tämä muutti myös Ronkaisen suunnitelmia.
- Suunnitelmat ovat muuttuneet jo moneen kertaan. Ensin kausi piti avata joulukuussa Ranskan maailmancupeista, kun Tignesin ja La Plagnen kisat peruttiin. Näytti jo siltä, että ensimmäinen startti tulee olemaan Madonnassa. Nyt kuitenkin saan kovia kisastartteja alle ennen mm-kisoja. Kausi alkaa Rukalta Nordic cupin avauksesta ja jatkuu Japanin maailmancupeissa. Ennen lopullista huipennusta maaliskuussa Madonnan maailmanmestaruuskisoihin, kertoi Ronkainen.

 

Ronkainen on harjoitellut kovaa koko alkukauden. Kesän ja alkukauden Ronkainen on mennyt normaalisti joukkueen mukana. Muu joukkue lähti tammikuun alussa kiertämään maailmancupia rapakon taakse. Ronkainen jäi Rukalla harjoittelemaan.
- Olin kahdeksan päivää yksin harjoittelemassa Rukalla. Kaksi kovaa treeniä tein päivässä. Oli melko raskasta kun jouduin yksin laittamaan rinteen kuntoon, mutta kaikkiaan hyvä setti. Olosuhteet olivat loistavat uutta lunta tuli melkein joka päivä ja rinne oli loistokunnossa. Lopettaa Ronkainen.

 

Aikataulu

 

Lauantai

Kumpareet, Battery Run

alkukilpailu: klo 10.00

finaali: klo 13.00

 

Big air, Battery Park

finaali: 17.00

 

Sunnuntai

Kumpareet, Battery Run

alkukilpailu: klo 10.00

finaali: klo 13.00