Uutisen päiväys

6.11.2008← Takaisin

FIS:n Hans Pieren hyväksyi Levin kisarinteen ja kehui järjestelyitä

Keskiviikkoiltana suoritettu Levin alppihiihdon maailmancupin kisarinteen tarkastus antoi viimeisen vihreän valon kisojen järjestämiselle. Kansainvälisen Hiihtoliiton Race Director Hans Pieren oli saapunut tarkastamaan kilpailupaikat ja tarkastuksen tulokset olivat positiivisia.

”Lunta on riittävästi ja se täytti kaikki FIS:n asettamat vaatimukset. Nyt pääsemme aloittamaan rinteen injektoinnin ja valmistelut kilpailuja varten” kilpailunjohtaja Tapio Kokko kertoi Levi Blackin juurelta.

Hans Pieren oli erittäin tyytyväinen rinteen kuntoon ja järjestelyihin. Erityisen huomionosoituksen hän suuntasi lumettajille, rinnemiehille ja lumikissojen kuljettajille, heidän työnsä rinteen tekemisessä on ollut korvaamatonta. Myös muut työt kilpailualueella ovat kovassa vauhdissa. Lainapeitteen väki pystyttää kovaa vauhtia telttoja, jotka tulevat yleisön ja kilpailijoiden käyttöön kilpailualueelle.

”Telttaneliöitä alueelle tulee 1400 neliömetriä, sen lisäksi vielä katsomo, fasiliteetit ja esiintymislavat. Yhteensä 12 rekallista tavaraa olemme tuoneet Leville ja rakentaminen kestää kokonaisuudessaan pari viikkoa, työt aloitimme jo 31. lokakuuta” Lainapeite Oy:n Antti Niskala totesi.

Kilpailualueen rakenteista suurin eli maalialueen päätyyn tuleva pääkatsomo on vaikuttava telinerakennus valmistuessaan. Katsomoon mahtuu 540 ihmistä ja sen tulevat valloittamaan eri urheilijoiden faniryhmät. Kilpailun seuraaminen on tehty helpoksi, vaikka katsomossa ei olisikaan, sen takaa rinteen alaosaan tulevat kaksi videotaulua, jotka tarjoavat myös rinteen yläosan tapahtumat suorana katsojille.

Suomen maajoukkue suuntaa Leville harjoittelemaan

Söldenin avausviikonlopun jälkeen pienen tauon lumilta pitänyt Suomen maajoukkue suuntaa seuraavaksi harjoittelemaan Levin rinteisiin. Tanja Poutiainen on ollut paikanpäällä jo tiistaista lähtien ja hän on päässyt tekemään harjoituksia rinteessä. Joukkueiden tarkoituksena on harjoitella putkeen Levin kisoihin saakka ja saada hyvä tuntuma pujotteluun kotikisoja ajatellen.

”Meillä on nyt hyvä etulyöntiasema muihin maihin nähden. Keski-Euroopassa laaksoissa ei ole vielä lunta ja jäätiköille on satanut lunta useita metrejä, joten siellä voi harjoitella ainoastaan halleissa” alppilajien lajijohtaja Janne Leskinen sanoo.

Suomen nuoret laskijat ovat vielä Eurooppa-cupin kisoissa Keski-Euroopassa. Ranskan kisoista tuli jo hyvä tulos, kun Adreas Romar oli kolmas ja naisten kisoissa Jessica Honkonen oli 12. Tänään hallikiertue jatkuu miesten pujottelulla Hollannissa.

Levin maailmancupin virallinen ohjelma alkaa perjantaina 14. marraskuuta kisojen avajaisilla kello 18.45. Avajaisten jälkeen suoritetaan naisten Public Draw eli kilpailunumeroiden arvonta. Yleisöä avajaisissa viihdyttää Humane yhtyeestä tuttu Kim Herold ja tapahtuman päättää ilotulitus Levin tyyliin.