Uutisen päiväys

20.12.2010← Takaisin

Finlandiaan ilmoittanut 500 hiihtäjää enemmän kuin vuosi sitten tähän aikaan

Finlandia-hiihtoon ilmoittautuminen on ollut vilkasta, sillä Suomen suurimpaan massahiihtotapahtumaan on ilmoittautunut jo 3878 hiihtäjää. Se on reilut 500 hiihtäjää enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Eniten osallistujia on tulossa jälleen perinteisen 50 kilometrin kilpailuun lauantaina 26. helmikuuta. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa maratoncupin osakilpailuna kilpailuun on jo ilmoittautunut 2425 hiihtäjää.

Finlandiaan osallistuu jälleen 24 eri kansallisuutta, esimerkiksi Venäjältä on perinteisen 50 kilometrille ilmoittautunut jo 97 hiihtäjää ja Norjasta 66 hiihtäjää. Yhteensä ulkomaalaisia on tulossa 613, joista venäläisiä 296.

Finlandian järjestelyt etenevät kaikilta osin aikataulussa suunnitelmien mukaan. Talvinen sää on suosinut myös Lahden seutua.

”Raivaushommat reitillä on tehty. Reittiä ei ole vielä pohjattu kertaakaan, mutta nyt viikonlopun lumisateiden jälkeen reitti pohjataan ensimmäisen kerran ennen joulua. Sen jälkeen reittiä pohjataan tasaisesti lumisateiden mukaan, muut valmistelut tehdään sitten kisaviikolla. Olemme myös varautuneet siihen, että jos keliolosuhteet vaativat, perinteisen latuja voidaan ajaa uudestaan kesken hiihdon”, ratamestari Jukka Lehtinen sanoo valmisteluista ulkoilureittien ulkopuolella.

Lisätietoja tarvittaessa: Matti Haapoja, 050 5523930