Uutisen päiväys

1.8.2004← Takaisin

Ennätysmäärä osanottajia Vuokatin Mäkikarnevaaleilla

Perinteinen mäkihypyn ja yhdistetyn nuorten Mäkikarnevaali keräsi Vuokattiin ennätysmäärän osanottajia, noin 180 henkeä. Ohjelmassa oli tietysti hyppäämistä, mutta paljon muutakin mukavaa. Karnevaalit huipentuivat perjantain ja lauantain kilpailuihin, yhdistetyn parisprinttiin ja mäkikilpailuihin.

Junioreita oli Vuokatin Mäkikarnevaalissa paikalla enemmän kuin koskaan aikaisemmin,  noin 120 iältään 6-17-vuotiaita, loput olivat seuraväkeä ja valmentajia. Junnut jaettiin taitojen mukaisesti eri ryhmiin alkaen Vuokatin K10 mäestä aina suurimpaan, K90 metrin mäkeen. Ryhmien vetäjinä toimivat mäkihypyn ja yhdistetyn  A- ja B-maajoukkueiden urheilijat. Mäkihypyn A-ryhmä ehti olla paikalla vain ensimmäisen leiripäivän, mäen B-joukkue ja yhdistetyn molemmat ryhmät urakoivat ohjaajina keskiviikosta lauantaihin. Mukana nuorten vetäjinä olivat tietysti myös maajoukkueiden valmentajat apunaan joukko seurojen valmentajia.

Mäkikarnevaalin ensimmäistä, keskiviikkopäivää, haittasi vesisade, joka yltyi torstaina niin rankaksi, että mäkiin ei päästy lainkaan. Onneksi Vuokatissa riittää sisätiloja, joissa voitiin tehdä monenlaista mukavaa. Varsinaiseksi menestykseksi muodostui Vuokatin Hiihtoputki, johon mäkipoikienkin toimintaa siirrettiin. B-maajoukkueen hyppääjä Janne Ylijärvi ja Lahden Hiihtoseuran valmennustiimiin kuuluva Kai Lahtinen vetivät tunnelin lumella monipuoliset "mäkiharjoitukset", jotka innostivat mukaan nekin, jotka eivät vähään aikaan olleet pikkusuksia kokeilleet.

Onneksi aurinko palasi Vuokattiin kahdeksi viimeiseksi karnevaalipäiväksi, jotka huipentuivat perjantain parisprinttiin ja lauantain mäkikilpailuihin. Kokonaan eivät luonnonvoimat kuitenkaan periksi antaneet. Isoon mäkeen ei tuulen takiapäästy hyppäämään ja K45 mäenkin kilpailu jäi yhden kierroksen kisaksi.

Mäkikarnevaalien mäkitulokset löytyvät tästä ja yhdistetyn tästä.