Uutisen päiväys

21.4.2007← Takaisin

Ennätysmäärä osanottajia mäen ja yhdistetyn seurapävillä

Suomen Hiihtoliiton mäkihypyn ja yhdistetyn kulunutta kautta sekä tulevan kauden suunnitelmia käydään perusteellisesti läpi viikonlopun aikana, kun lajien seuraväki on kerääntyneenä neuvottelupäivilleen Kuopion Rauhalahteen.

Vaikka mäkihypyssä ja yhdistetyssä huippu-urheilu on julkisuudessa selvästi eniten esillä, se neuvottelupäivillä noussut keskeisimpään osaan, vaan mielenkiintoa riittää erityisesti seuratason, erityisesti nuorten ja lasten harjoitus- ja kilpailutoimintaan, joka mäki-yhdistetyssä on viime vuosien aikana selvästi vahvistunut. Seurojen neuvottelupäivillä on mukana ennätysmäärä seuraväkeä, yli 100 henkeä yhteensä 32 seurasta.

Päävalmentajien analyysit toki kiinnostivat seuraväkeä. Lajiryhmän päävalmentajilla, mäkihypyn Tommi Nikusella ja yhdistetyn Jouko Karjalaisella oli kuluneen kauden jälkeen täysin erilaiset tunnelmat. Karjalainen saattoi myhäillä tyytyväisenä menestyksellisen talven jälkeen. Nikunen totesi kuluneen kauden pettymykseksi, kun asettuja tavoitteita ei saavutettu.

- Vaikeuksista on kuitenkin on otettava oppia, sanoi Nikunen, joka esityksessään arvioi joukkueen tekemisiä, missä onnistuttiin ja missä epäonnistuttiin. Yhteenvetona hän totesi Suomen mäkijoukkueen olevan paremman, mitä kuluneen kauden tulokset antavat ymmärtää.

- Ensi kesä tulee olemaan joukkueelle erittäin tärkeä. Joukkueen on jälleen opittava voittamaan. Voittamisen tahto on olemassa, se on vain jälleen löydettävä ja iloinen ilme sen myötä, sanoi Nikunen.

Voittojen tielle palaamiseksi tarvitaan Nikusen mukaan myös skarppausta joukkueen johtamiseen ja lisää valmentajien välistä yhteistyötä.

- Tämä tarkoittaa yhteistyötä henkilökohtaisten valmentajien kanssa ja myös entistä tiiviimpää yhteistyötä meidän maajoukkuevalmentajien kesken, Nikunen linjasi ja totesi parannusta tarvittavan myös välinepuolelle.

- Välineisiin kohdistunut kritiikki ei ole ollut aiheetonta. Tulevalle kaudelle meidän on selkeämmin linjattava yhteytemme välineiden valmistajien kanssa, jotta parhaaseen mahdolliseen yhteistyöhön päästään, Nikunen sanoi ja toivoi myös, että joukkue tulevalla kaudella säästyisi loukkaantumisilta, joita kuluneella kaudella oli poikkeuksellisen paljon.

Mäkihypyn ja yhdistetyn seurojen neuvottelupäivät jatkuvat sunnuntaina, jolloin esillä ovat mm. kilpailutoiminnan kehittäminen, valmentajien koulutus sekä mäkituomareita koskevat asiat.

Mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasompa-loppukilpailu parhaat seurat

1. Kuusamon Erä-Veikot  162
2. Ounasvaaran Hiihtoseura 135
3. Lahden Hiihtoseura 130
4. Kainuun Hiihtoseura 75
5. Jyväskylän Hiihtoseura 74
6. Kiteen Urheilijat 65

Kaikkiaan pisteillä 23 seuraa. Kaikki pisteitä saaneet löytyvät täältä.

Vuoden 2007 Mäkipaikkakunta on Rautjärvi, seura on Simpeleen Urheilijat. Vuoden Mäkipaikkakunta on nimetty vuodesta 1991. Tässä valinnassa kyseeseen tulevat vain ns. pienmäkipaikkaunnat, alueelliset ja valtakunnalliset keskukset eivät ole mukana valinnassa.
Kaikki Vuoden Mäkpaikkakunnan pokaalilla palkitut seurat löytyvät täältä.