7.4.2008← Takaisin

Energiapolar-cupin finaali kruunasi pohjoisen mäki-yhdistetyn kauden

Mäkihypyn ja yhdistetyn osalta kilpailtiin 5. huhtikuuta kauden viimeiset kisat pohjoisessa. Taivalkoskelle olivat kokoontuneet liki kaikki Pohjois-Suomen nuoret mäkihypyn ja yhdistetyn urheilijat kilpailemaan Energiapolar-cupin finaalissa ja avoimessa pm-kisassa.

Jos sanotaan, että talvi on ollut vähäluminen, oli se aivan toista Taivalkoskella. Lunta oli maassa vielä ainakin puolen metrin verran ja taivaalta tuli välillä lunta tosi sakeasti. Harjamiehet olivat ylämäessä tarpeellisia ja joutuivatkin ihan kiitettävästi töihin. Onneksi sää selkeni iltapäiväksi ja isoin mäki ja hiihdot saatiin vietyä läpi ilman lumisadetta.
Nuorimmaisten, alle 8-vuotiaiden sarjassa osallistujia oli kahdeksan. Supersarjaksi nimitetyssä sarjassa ikähaitari kulki viidestä juuri kahdeksan täyttäneisiin. 10-vuotiaissa osallistujia oli suunnilleen saman verran. Nämä kaksi sarjaa hyppäsivät Taivalkosken kymmenen metrin mäessä. Osalle kilpailu on jo tuttua mutta kuitenkin kaikki pojat hyppäsivät enemmänkin harjoitellen kilpailemista kuin totisesti rutistaen. ainakin hauskaa kaikilla oli.
12-vuotiaiden mäessä kilpailtiin tiukasti. Voitto meni Kajaaniin Arttu Mäkiaholle, mutta OH:n Jenny Rautionaho oli mäkihypyn kolmas todella tiukassa kisassa. Yhdistetyssä Arttu voitti ja Jenny hiihti itsensä kakkoseksi. Jennyn esimerkkiä seuraten toivotaan lisää tyttöhyppääjiä tulemaan lajiin mukaan.
Energiapolarin lisäksi 14 ja 16-vuotiaat pojat osallistuivat avoimeen Pohjois-Pohjanmaan pm-kisaan. Tässä hypättiin isommissa mäissä. 14-vuotiaiden kilpailussa mukana olivat viimeisellä lumileirillä olevat Marcus Torni ja Antti Aalto Kiteeltä. K73 mäen kovatasoisessa kilpailussa Kuusamon ja Kajaanin pojat mittelivät toisiaan vastaan tuttujen nimien ollessa kärjessä Sami Saapungin voittaessa, Jarkko Määtän ja Antti Määtän seuratessa.
Kuuden eri seuran kesken kilpailtiin Energiapolar-cupin kiertopalkinnosta. Palkinnon saa vuodeksi omakseen seura, jolla on ollut eniten osallistujia yhteensä kaikissa osakilpailuissa. Viidennen kerran perätysten sai kiertopytyn haltuunsa Ounasvaaran Hiihtoseura Kuusamon Erä-Veikkojen ollessa toisena. Tänä vuonna osallistujamäärää olivat lisänneet selvästi Kainuun Hiihtoseura ja Taivalkosken Kuohu.
Energiapolarin keräsi koko kauden aikana osallistujia yhteensä n. 65. 12-vuotiaiden sarjassa oli suurin osanotto, mäessä n. 35 ja yhdistetyssä noin 24. Tulevaisuus näiden lajien osalta näyttää siis hyvältä ainakin täällä pohjoisessa. Ensi kaudella jatketaan cup-kilpailuja, toivotaan vain parempaa säätä tulevana talvena.