Uutisen päiväys

22.1.2006← Takaisin

Elina Hietamäkeä esitetää Torinoon - Riikka Sarasojaa varalle

    Suomen Hiihtoliitto tulee esittämään Olympiakomitealle Elina Hietamäen valitsemista Torinon olympiajoukkueeseen ja Riikka Sarasojaa kotiinjääväksi varahiihtäjäksi.

    Elina Hietamäki lunasti paikkansa viime kädessä lauantaina Jämillä hiihdetyssä sprinttitarkkailussa, jossa hän oli ylivoimainen viisikosta, jossa hänen lisäkseen olivat  Mona-Liisa Malvalehto, Pirjo Manninen, Katja Ruotsalainen ja Riikka Sarasoja.

    Naisten valmentajan Ismo Hämäläisen mukaan yhden kisoihin lähtevän lisähiihtäjän valintaan päädyttiin siksi, että olympiasprinttiin on "vähän paikkoja auki".
    - Sprinttihiihtoon on kaavailtu Virpi Kuitusta, Aino-Kaisa Saarista ja Kati Venäläistä ja nyt mukaan tullutta Elina Hietamäkeä. Riikka Sarasojan osana on olla varalla kotimaassa, Hämäläinen kertoi.
    - Elina Hietamäen valintaa puoltaa hänen eilisen sprinttivauhtinsa lisäksi se, että kisoihin tarvitaan myös yleishiihtäjää, minkä paikan hän hyvin voi täyttää. Hän hiihti hyvin takaa-ajon Lapinlahdella ja oli siellä vahva myös omalla viestiosuudellaan.

    Kovana sprintterinä tunnetun Riitta-Liisa Lassilan poissaoloa sprinttikokoonpanosta perusteltiin sillä, että Lassila on panostamamassa tosissaan kisoissa naisten päätösmatkana olevaan vapaalla hiihdettävään 30 km:n hiihtoon.
    - Peruslähtökohtana 30:lle on, että muut ovat väsyneitä, eivät meidän tytöt, kuvaili päävalmentaja Reijo Jylhä.

    Valmennusjohdon mukaan useampien naishiihtäjien esittämiselle ei ollut perusteita.
    - Keskustelimme naishiihtäjien kanssa matkavalionnoista vielä tarkemmin ja päädyimme tähän. Emme halua ottaa kisoihin mukaan niitä, joilla ei jo matkaan lähtiessä ole tietoa siitä että pääsevät kisoissa myös starttaamaan, kiteytti Jylhä.