Uutisen päiväys

25.11.2017← Takaisin

Eero Hirvonen upeasti yhdistetyssä kakkoseksi

Yhdistetyn kilpailussa kilpailtiin tänään tasaisissa olosuhteissa ja Suomen joukkueelta nähtiin onnistuneita suorituksia.

Parhaiten suomalaisista hyppyosuudella suoriutui Eero Hirvonen, joka oli hyppyosuuden jälkeen yhdeksäs. Itseltään paljon vaativa Hirvonen ei vielä hyppyosuuden jälkeen hyppinyt innosta. Hiihto-osuudelle lähdettäessä Hirvosen ero kärkeen oli 58 sekuntia.

"Tyytyväisempi olen kuin eilen, ei ollut aivan katastrofi tuo mäkiosuus. Ei vielä mitään riemun kiljahduksia tuo hyppy herättänyt", kertoi Hirvonen hyppynsä jälkeen.

Hiihto-osuudella voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun Akito Watabe suuntasi ladulle ensimmäisenä. Taistelu palkintokorokkeen kahdesta muusta sijasta käytiin isomman porukan kesken.Yhdeksäntenä ladulle lähtenyt Eero Hirvonen hiihti nopeasti porukan kiinni.

"Tarkoitus oli lähteä hiihtämään Rydzekiä kiinni. Riskillä piti yrittää lähteä alku tosi kovaa. Se oli ainut mahdollisuus päästä taistelemaan podium-paikasta", kertaa Hirvonen taktiikkaansa.

Kilpailun ratkaisut nähtiin viime hetkillä ja Hirvonen taisteli itsensä upeasti toiselle sijalle. Hirvonen jätti kovia kirimiehiä ja urheilijoita, kuten Johannes Rydzekin, taakseen.

Muut pisteille päässeet suomalaiset olivat tasaisesti Rukalla suorittanut Ilkka Herola (14:s) ja Arttu Mäkiaho (20:s). Arttu Mäkiaho paransi suorituksiaan edellisestä kilpailusta, niin mäessä kuin myös hiihto-osuudella. Ladulle Mäkiaho lähti sijalta 24.

"Lähdin hiihto-osuudelle nostamaan sijoituksia. Ranskan kaverin kanssa hiihdettiin vuorovedoilla ja koitettiin tehdä töitä, jos vielä saisi edessä hiihtävää letkaa kiinni. Huomenna pyritään taas tekemään pienin askelin pientä parannusta. Eilisestä pystyttiin ottamaan steppi eteenpäin, pyritään samaan huomenna", kertoo Mäkiaho.

Tulokset

Kuva: Jesse Väänänen