Uutisen päiväys

8.1.2009← Takaisin

Edustustehtäviin haluavilla hiihtäjillä näytön paikka Jämillä

    Kansainvälisiin edustustehtäviin mielivillä hiihtäjillä on 9.-11. tammikuuta Jämillä näytön paikka. Talven ensimmäisissä SM-kilpailuissa on mahdollisuus lunastaa paikka maailmancupiin ja päästä sitä kautta antamaan MM-kisalippuun oikeuttavia kansainvälisiä näyttöjä.

    “Kovalla kansainvälisellä tasolla tuloksia tehneet urheilijat valitaan MM-kisoihin. Jos joku hiihtää erityisen hyvin Jämin SM-hiihdoissa, heille on tarjolla paikkoja Otepään ja Rybinskin maailmancupeissa. Sen jälkeen, jos he hiihtävät hyvin noissa kilpailuissa, heidät valitaan MM-kisoihin”, päävalmentaja Magnar Dalen selvittää valmennusjohdon selkeää valintasysteemiä, joka perustuu nimenomaan jatkuvasti tarkkailtavana olevaan kansainväliseen vauhtiin.
    Perjantaina Jämille saapuva Dalen on kuullut Jämin latujen olevan vaativat, joten hän odottaa mielenkiintoisia kilpailuja kolmen päivän aikana. Mielenkiintoisia kilpailuja onkin luvassa, vaikka maajoukkuehiihtäjistä Virpi Kuitunen, Ville Nousiainen, Kalle Lassila, Jesse Väänänen ja Mona-Liisa Malvalehto ovat toipilaina sivussa.
    ”SM-kisojen väliin jääminen on monesta syystä harmillista; se tarkoittaa sitä, etten ole täysin terve. Halu hiihtää kotimaassa ja hyvässä maastossa oma mielimatkani (10 km perinteisellä) oli kova. Harmittaa, mutta terveys on tärkein”, oikean kantapään rasvapatjaa levolla parantava Kuitunen harmittelee.
    Jämin jälkeen maailmancup jatkuu Kanadan Vancouverissa olympialaisten esikisoilla. Suomen joukkue Vancouveriin julkistetaan perjantaina sprinttikilpailuiden jälkeen.