Uutisen päiväys

31.1.2006← Takaisin

Davosin maailmancup on kenraaliharjoitus

    Davosissa käydään viikonloppuna viimeinen maastohiihdon maailmancup ennen Torinon olympiakisoja.

    Maastohiihdon olympiajoukkueen pääosa on aloittanut viimeistelyleirin Italian Livignossa. Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan olosuhteet ovat hyvät ja säätkin ovat olleet suosiolliset.
    - Täällä on ollut aamuisin pakkasta, joka näyttäisi olevan kiristymään päin, toissa päivänä oli - 3º, eilen -8º ja tänään -11º. Toivotaan, ettei pakkanen ei aivan älyttömästi kovenisi, Jylhä toivoi.

    Livignon leirillä ovat kaikki Torinoon valitut, lukuun ottamatta Keijo Kurttilaa ja Teemu Kattilakoskea, jotka liittyvät ryhmään myöhemmin.
    - Kaikki täällä ovat terveinä ja etenevät suunnitelmien mukaisesti. Hiihtäjät kilpailevat viikonloppuna Davosin maailmancupissa. Se on kenraaliharjoitus, jossa kaiken pitäisi olla kunnossa, Jylhä jatkoi.

    Davosin maailmancupiin osallistuu myös Torinoon kotiin jääväksi varamieheksi nimetty Olli Ohtonen. Lisäksi kilpailuihin osallistuvat kotimaasta paikalle matkustavat Pirjo Manninen ja Riikka Sarasoja sekä Jari Joutsen.

    Davosissa Suomen joukkue on seuraava:
    Naiset

    Elina Hietamäki
    Virpi Kuitunen
    Riitta-Liisa Lassila
    Pirjo Manninen
    Aino-Kaisa Saarinen
    Riikka Sarasoja
    Kati Venäläinen
    Kirsi Välimaa

    Miehet
    Sami Jauhojärvi
    Jari Joutsen
    Keijo Kurttila
    Ville Nousiainen
    Olli Ohtonen
    Lauri Pyykönen
    Tero Similä

    Davosin maailmancupissa käydään lauantaina 4.2. naisten ja miesten sprintit vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina 5.2. naisten 10 km ja miesten 15 km perinteisellä hiihtotavalla.

    Lisätietoja Davosin maailmancupista: http://www.scdavos.ch/024dav_06_de.htm

    Tulokset ja cuptilanteet: http://www.fis-ski.com/

    Davosin maailmancup televisiossa

    Davosin maailmancupeja voidaan seurata televisiosta Yle TV2:sta molempina päivinä. Srinttikilpailut ovat nähtävissä lauantaina klo 19.00-20.19. Naisen 10 km P nähdään klo 11.25-12.39 ja miesten 15 km P klo 12.55-14.14. Kilpailuja selostaa Bror-Erik Wallenius.

    Lisätietoja: http://www.yle.fi/