20.1.2006← Takaisin

Dale Begg-Smith nappasi voiton, Mustonen viides

Kumparelaskun maailmancupissa oli tänään vuorossa Lake Placidin osakilpailu New Yorkin osavaltiossa, Yhdysvalloissa. Ainoana suomalaisena osakilpailun finaalissa mukana ollut Sami Mustonen oli tänään kilpailun viides pistein 25,47.

Voiton tänään nappasi Australian Dale Begg-Smith pistein 26,71. Begg-Smith siirtyi samalla maailmancupin kokonaiskilpailun johtoon ohi tänään kolmanneksi tulleen isäntämaan Toby Dawsonin. Maailmancupin kolmonen, Kanadan Alexandre Bilodeau oli tänään toinen pistein 26,24.
Dawsonin pisteet tänään 25,89.

Suomalaisista myös tänään karsinnoissa mukana olleet maailmancupin kokonaiskilpailun kuudes Tapio Luusua, sekä 14. sijaa pitävä Mikko Ronkainen karsiutuivat finaalista. Luusuan karsintalaskun pilasi ennen ensimmäistä hyppyä hyytynyt vauhti, kun taas Ronkaisen kohtaloksi koitui epäonnistunut toinen hyppy.

Kaksi palkintopallisijaa kahdesta edellisestä osakilpailusta napannut olympiavoittaja Janne Lahtela ei ollut tänään mukana, vaan hän on jo aloittanut Torinoon keskittymisen täysipainoisen harjoittelun myötä.

Päävalmentaja Pekka Lehtikallio oli tyytyväinen Mustosen tämän päivän suoritukseen, mutta harmitteli Ronkaisen ja Luusuan epäonnea.

-  Kilpailu oli jälleen kovatasoinen. Sami teki tänään perusvahvan suorituksen finaalissa ja se riitti tänään viidenteen sijaan, mutta parempaankin on varaa. Ja tänäänkin palkintopallipaikka jäi vain reilun neljän kymmenyksen päähän. Harmi, että Mikko ja Tapio karsiutuivat. Heillä oli todella epäonnea karsintalaskuissaan, mutta sehän on lajin luonne, Lehtikallio kertoi kilpailun jälkeen.

Kumparemiehet kisaavat Lake Placidin rinteillä jälleen sunnuntaina Suomen aikaan klo 20:55 alkaen.