Uutisen päiväys

10.2.2008← Takaisin

Cypress Mountainin sumu keskeytti kumparekisan

Freestylen odotettu maailmancup vuoden 2010 Vancouverin olympianäyttämöllä jäi laskematta kovan sumun vuoksi.

Freestylen maailmancupin yksi mielenkiintoisimmista kilpailuista jouduttiin keskeyttämään kovan sumun vuoksi Kanadan Cypress Mountainilla. Naiset saivat oman alkukilpailunsa laskettua, mutta kahdeksan miehen ollessa lähtöpaikalla, iski kova sumu ja esti laskemisen.

Suomalaisittain kilpailu sujui keskeytykseen asti erinomaisesti. Keskeytyksen hetkellä Tapio Luusua oli kolmantena ja 16 parhaan finaalin oli laskemassa myös Janne Salonen 14:ntenä. Myös muut suomalaiset olivat kolmenkymmenen sakissa.

”Tapio laski todella hyvän karsintalaskun, hän olisi selkeästi taistellut tänään kisan voitosta. Lisäksi olisimme saaneet jo kolmannen uuden miehen finaaliin tällä kaudella, Janne Salosen. Harmittaa, että kisa jäi laskematta. Toiveissa oli, että lasketaan ainakin yhden laskun kisa, mutta näin kävi”, freestylen lajipäällikkö Marko Mustonen kertoi harmissaan.

Vuoden 2010 olympialaisten järjestäjille testikilpailun keskeyttäminen aiheuttaa päänvaivaa. Alue, johon freestylen suorituspaikat on rakennettu, on hyvin altis sumulle kosteuden vuoksi. Cypress Mountain on ensimmäinen vuori Kanadan länsirannikolta sisämaahan päin katsottuna. Freestylehiihdon olympialajit Ski crossia lukuun ottamatta ovat arvostelulajeja, eivätkä tuomarit pysty arvostelemaan laskijaa näkemättä suorituksia.

”Testikisakokemus antoi miettimisen aihetta. Kilpailuja perutaan freestylessa harvoin. Täällä sumu oli todella sankkaa ja näkyvyys nolla”, jatkoi Mustonen mietteliäänä.

Sunnuntaille aikataulutettu freestylen hyppykilpailu joudutaan hyvin todennäköisesti perumaan. Sääennusteiden mukaan jo viikon kestänyt matalapaine ja sumu jatkuvat edelleen. Hyppykilpailuun ei osallistu suomalaisia.