Uutisen päiväys

26.1.2008← Takaisin

Bieler voitti Seefeldissä yhdistetyn sprintin

    Itävallan Seefeldissä kilpailtiin lauantaina yhdistetyn sprinttikilpailu. Itävallan Christoph Bieler vei kilpailun voiton.

    Bieler johti kilpailua mäkiosuuden jälkeen hypättyään 98 metriä. Hiihto-osuudella nähtiin tiukka taistelu Bielerin jälkeisistä palkintosijoista, Norjan Magnus Moan ja Saksan Ronny Ackermann tulivat maaliin sadasosasekuntin erolla jakaen kilpailun toisen ja kolmannen sijan.

    Suomen joukkue osallistuu Seefeldin maailmancupeihin normaalia pienemmällä joukkueella: Hannu Manninen, Jouni Kaitainen ja Ville Kähkönen. Jaakko Tallus sairastui angiinaan viime viikonloppuna ja Anssi Koivuranta ja Janne Ryynänen jäivät pois viikonlopun kilpailuista nuorten MM-kilpailujen vuoksi, jotka ilmoitettiin harmittavasti vasta torstaina siirtyviksi helmikuun lopulle.

    Hannu Manninen kilpaili mäkiosuudella, mutta jätti sprintin hiihto-osuuden flunssan vuoksi väliin. Mannisen on tarkoitus osallistua sen sijaan sunnuntaina gundersen-kilpailuun. Sunnuntain sääennuste on ollut heikko, minkä vuoksi lauantaina kilpailtiin poikkeuksellisesti jo gundersenin mäkiosuuden ensimmäinen kilpailukierros.

    Päävalmentaja Jouko Karjalainen oli pettynyt päivän tuloksiin

    - Ville Kähkösen suksikalusto ei ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa tänne tullessa ja tekniikan kanssa oli haasteita mäessä, sellaisista lähtökohdista ei hypätä pitkälle. Jouni Kaitainen hiihti hyvän kilpailun, mutta suorituksiin mäessä jäi tänään paljon parannettavaa, kertoi Karjalainen.

    Hannu Manninen säästeli voimia sunnuntain kilpailuun

    - Hannulla on poskiontelotulehdus johon on syönyt antibioottikuurin. Hän jätti lauantain sprintin hiihdon väliin säästelläkseen voimia ja toipuakseen vuorokauden lisää huomiseen gundersen-kilpailuun. Kuumetta ei onneksi ole, totesi Karjalainen.

    Tuloskooste

    Yhdistetyn maailmancup 2007-2008
    26.1.2008 Seefeld AUT, sprintti HS 100/7,5km

    1. Christoph Bieler AUT 0.0
    2. Magnus Moan NOR +7.1
    3. Ronny Ackermann GER +7.2
    31. Jouni Kaitainen +1.57,6
    39. Ville Kähkönen +3.58,5

    Tulokset
    www.fis-ski.com