Uutisen päiväys

24.2.2008← Takaisin

Bernhard Gruber voitti yhdistetyn sprintin Zakopanessa

    Yhdistetyn maailmancupin osakilpailu käytiin sunnuntaina Puolan Zakopanessa. Suomalaisilla oli kalustohaasteita lämpimän sään pehmentämillä laduilla.

    Yhdistetyn maailmancup kilpailtiin sunnuntaina Puolan Zakopanessa. Suorituspaikat olivat lämpimän sään pehmentämät, ja todella haasteelliset kilpailijoille. Itävallan Bernhard Gruber onnistui mäkiosuudella liitelemällä 132 metriä maanmiehensä David Zaunerin tavoin ja pystyi tekemään vahvan hiihdon Zakopanen ainoaksi jääneessä kilpailussa. Lauantaina suorituspaikat eivät olleet maailmancupin kilpailun vaatimalla tasolla ja kilpailu peruuntui.

    Suomalaisten sijoitukset tuloslistalle eivät olleet toivotulla tasolla – Päävalmentaja Jouko Karjalainen totesi suomalaisilla olevan tällaisissa keleissä kalustopuutteita.

    - Mäkiosuudella Hannu Manninen ja Jouni Kaitainen onnistuivat ihan hyvin, mutta Anssi Koivuranta kärsi kemikaaleilla käsitellyn mäen muututtua kierroksen loppuosalle. Anssin suksen pohjakuviointi ei toiminut, ja hän jäi selvästi kärkivauhdeista. Janne Ryynäsellä on tekniikkavaikeuksia, ponnistus on kohdallaan, mutta ylävartalo kaatuu liikaa suksia vasten, summasi Karjalainen suomalaisten hyppäämisestä päivän kilpailussa.

    Koivuranta oli kuitenkin suomalaisten paras mäkiosuudella hypättyään 122,5 metriä, ja starttasi ladulle kuudentenatoista. Suomalaisten hiihtosuksikaluston puutteet tuntuivat ladulla, eikä pehmeään latuun löytynyt riittävän nopeita välineitä. Anssi Koivuranta keskeytti huonon luiston vuoksi. Hannu Manninen oli päivän paras suomalaisista, sijoitus 25.

    Karjalainen oli todella harmistunut järjestäjien laiskanoloisesta toiminnasta suorituspaikkojen valmisteluissa ja totesi joukkueen lähtevän hankalien viikonloppujen jälkeen mielellään tuttuihin olosuhteisiin Lahteen.

    - Kummastuttaa tämä verkkaisuus, millä täällä toimittiin. Kansainvälisen Hiihtoliiton tulisi puuttua tiukemmin järjestelyiden puutteisiin ja vaatia enemmän ja aikaisemmin, kun kerran maailmancup jollekin paikkakunnalle myönnetään, totesi Karjalainen.

    - Nyt nämä kilpailut pitää unohtaa, ja katseet suunnataan ensi viikonloppuun Lahteen. Eiköhän siellä tule taas toisennäköistä tulosta, tutut ja luotettavat olosuhteet. Lahdessa ylämäen jäähdytysjärjestelmä takaa varmat olosuhteet ja hiihtoladut on kunnossa, Karjalainen sanoo uskoen suomalaisjuhliin kotimaisemissa.


    Tuloskooste

    Yhdistetyn maailman 2007-2008
    24.2.2008 Zakopane POL, sprintti HS 134, 7.5 km

    1. Bernhard Gruber 18.51,8
    2. Tommy Schmid SUI +12,0
    3. Bill Demong USA +13,0
    25. Hannu Manninen + 1.20,9
    27. Janne Ryynänen +1.36,9
    32. Jouni Kaitainen +2.02,4

    Anssi Koivuranta keskeytti.

    Tulokset
    www.fis-ski.com


    Yhdistetyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Lahdessa – Salpausselän kisojen ohjelmassa perjantaina 29.2. yhdistetyn gundersen ja lauantaina 1.3. hurrikaanisprintti.

    Linkki Salpausselän kisojen sivuille
    www.lahtiskigames.com