Uutisen päiväys

16.2.2008← Takaisin

Begg-Smith paras, Suomen kumparemiehet eivät mahtuneet finaaliin

    Kumparemaajoukkue ei päässyt finaalivauhtiin Japanin maailmancupin osakilpailussa Inawashirossa.

    Kumparerinteen erittäin jyrkkä, 37 asteinen yläosa aiheutti ongelmia ylähypyssä ja monen kilpailijan onnistuminen päättyi jo rinteen yläosaan.

    ”Tosi vaikea mäki, alkukilpailussa vain kourallinen laskijoita pääsi alas hyvällä laskulla. Ylähypyn alastulo oli vielä muuta mäkeä jyrkempi. Hypyt olivat (ilmalennoltaan) lyhyitä ja ensimmäiset käännökset vasta 15 metrin päässä, joten hankalaa oli”, Suomen kumparejoukkueen valmentaja Sami Mustonen kuvaili päivän kisa-areenaa.

    Kilpailun voitti maailmancupia johtava Australian Dale Begg-Smith, toinen oli Japanin Osamu Ueno ja kolmanneksi laski Yhdysvaltojen David Babic. Paras suomalainen oli kokenein Tapio Luusua, joka sijoittui 21:nneksi. Tapion virhe sattui juuri ylähypyn alastuloon.

    ”Tapio ei saanut ylähyppyä kiinni, käännös meni pitkäksi, paino taakse ja Tapio kurvasi toiseen laskuränniin”, Mustonen kertoi.

    Nuoret tarvitsevat kokemusta

    Mustonen on kokonaisuudessaan tyytyväinen Luusuan takana olevan nuoremman polven laskuihin. Suoritukset ovat parantuneet aina kilpailutilanteissa, mutta Mustonen myöntää, että työtä on tehtävä.

    ”Nyt lähes kaikki maailmancupin mäet on kertaalleen laskettu, joten jokainen tietää mitä odottaa. Menestyäkseen jokainen tarvitsee lisää kokemusta, kuten kaikessa urheilussa. Onnistuminen on pienistä asioista kiinni”, Mustonen mietti.

    Arttu Kiramo oli kilpailun 37:s, Harri Kyllönen 40:s ja Janne Salonen 43:s. Eemeli Kallas ei kilpaillut vanhan peukalovamman äidyttyä pahaksi.

    Kumparemaajoukkue matkustaa seuraavaksi Suomeen. Maanantaina 18.2. Tsekin Spicak-Marienbadissa tehdään lumikontrolli, jonka jälkeen päätetään järjestetäänkö seuraava freestylen maailmancup Tsekissä 28.2.–1.3. Ohjelmassa olisivat Ski cross- ja parikumpareosakilpailut.

    Tulokset
    Kumparelaskun maailmancup, Inawashiro (JPN) 16.2.2008
    Miehet: 1) Dale Begg-Smith, AUS, 23.03 p., 2) Osamu Ueno, JPN, 22.68 p., 3) David Babic, USA, 22.28 p. …
    21) Tapio Luusua, FIN, 18.34 p., 37) Arttu Kiramo, FIN, 11.05 p., 40) Harri Kyllönen, FIN, 6.55 p., 43) Janne Salonen, FIN, 5.12 p. … Eemeli Kallas, FIN, DNS

    Naiset: 1) Aiko Uemura, JPN, 22.59 p., 2) Nikola Sudova, CZE, 21,44 p., 3) Emiko Torito, USA, 21.43 p.

    Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=FS&event_id=23171