Uutisen päiväys

4.8.2008← Takaisin

Aure tarjosi Suomen maajoukkueelle parastaan

Norjalaiskylä Aure osoittautui suomalaishiihtäjille oivaksi leiripaikaksi, joka tarjosi mahtavia mahdollisuuksia muun muassa rullahiihtolenkeille. Leiriviikko oli onnistunut säidenkin puolesta, sillä sade tuli vasta maajoukkueen lähdettyä kotiin.

”Meillä oli erittäin hyvä viikko, erilainen leiri. Erityisesti kokeneille urheilijoille on tärkeää löytää uusia ja mielenkiintoisia paikkoja harjoitella”, päävalmentaja Magnar Dalen sanoi ja lisäsi, että vaikka Matias Strandvallin loukkaantuminen oli toki ikävää, sellaista valitettavasti välillä sattuu.
Maajoukkue hakee leireillä harjoituksissaan mahdollisemman paljon ylämäkiä, tähänkin Auren seudun kaunis luonto tarjosi oivat puitteet. Kovan leiriviikon päätteeksi suomalaisetkin osallistuivat maastohiihdon, sprinttihiihdon, juoksun ja takaa-ajokilpailun muodostamaan neljän kilpailun tapahtumaan. Kaksipäiväisessä tapahtumassa kokonaistuloksissa suomalaisista parhaiten sijoittui kaikkiin neljään kilpailuun osallistunut Pirjo Muranen, joka oli pisteissä Marit Björgenin jälkeen toinen.
”Kilpailut leirin lopussa olivat erittäin hyvää harjoitusta Tour de Skitä ajatellen”, Dalen sanoo.
Suomalaiset olivat Auressa kutsuttuina. Auressa oli norjalaisten lisäksi saksalaisia, ruotsalaisia ja Ranskasta Vincent Vittoz.
”Oli mukava olla samassa paikassa muiden urheilijoiden kanssa”, Dalen sanoo ja muistuttaa, että vaikka suomalaisten kesäharjoittelu sujuu hyvin, sujuu se hyvin monilla muillakin.

Väänänen harjoitellut selvästi enemmän kuin aiempina kesinä

Yksi kilpailurupeamassa hyvin jaksanut tuoreempi kasvo oli Jesse Väänänen. Väänäsen ensimmäinen kesä A-maajoukkueessa on sujunut hyvin ja terveenä. Jyväskyläläistä on vaivannut hieman vain ns. juoksijan polvi, mistä johtuen hän jätti Auressa jalkalenkit väliin. ”Olen harjoitellut aika paljon enemmän kuin aikaisemmin”, Väänänen kertoo kesästään.
Väänäsellekin Aure oli kovan ”kesärypistyksen” päätös, jonka jälkeen hän suuntasi viettämään kevyempää viikkoa Azoreille.
”Varmaan tulee vaellettua ja muuta, mutta alle 10 tuntia viikossa”, Väänänen arveli lepoviikkonsa harjoittelua.
Kovan harjoittelun lomassa maajoukkue ehti Auressa myös kalastamaan. Reissu oli tuottoisa, sillä seitä kiskoi vedestä yksi jos toinenkin.
”Kalaa tuli niin paljon kuin jaksoi vetää. Oli yksi jättivonkalekin kiinni, mutta se katkaisi siiman”, Väänänen muisteli.

Neljä suomalaista Suverulliin, leiritys jatkuu Vuokatissa

Maajoukkueen seuraava leiri on Vuokatissa 18.-24.8. Sitä ennen Kalle Lassila, Kirsi Perälä, Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen käyvät Viron Otepäässä kilpailemassa perinteisessä Suverull-rullahiihtotapahtumassa 15.-16. elokuuta.

Tulokset Auren kilpailuista kokonaisuudessaan löytyvät täältä