Uutisen päiväys

23.8.2014← Takaisin

Asikainen Hakubassa seitsemäs: "Gorilla tippui selästä!"

Suomalaishyppääjillä oli hyvä päivä Hakuban suurmäessä. Lauri Asikainen sijoittui seitsemänneksi ja Sami Niemi 11:nneksi. Kisan voitti norjalainen Phillip Sjøen pistein 277,5, slovenian Jernej Damjan oli toinen ja Norjan Daniel-André Tande kolmas.

Lauri Asikainen onnistui hyvin Hakuban suurmäen lauantain kisassa. Kuusamon Erä-Veikkojen mäkimies sijoittui seitsemänneksi pistein 255,0. ”Paljon parempaan suuntaan ollaan menossa, mitä aiemmissa kisoissa Courchevelissä ja Einsiedelnissä. Hyvin oon täällä Hakubassa pystynyt nousujohteisesti parantamaan hyppyä. Henkisesti on niin iso apina selästä pois, että voi puhua melkein gorillasta”, Asikainen tuumaa.

Ounasvaaran Hiihtoseuran Sami Niemi hyppäsi Hakubassa 11:nneksi (pistein 245,8) yltäen uransa parhaaseen GP-sijoitukseen. Mäkimies harmitteli kuitenkin kisan jälkeen hyppyjään: ”Vähän ihmettelen omaa oloani. Olen toki tyytyväinen uran parhaaseen sijoitukseen, mutta vähän jäi kaivelemaan. Olisin odottanut vähän parempia hyppyjä. Oli ehkä liikaa tappamisen meininkiä tuossa kisassa: jäi vähän hätäiseksi, ei malttanut tehdä rauhallista, pitkää työntöä. Kummulle kun tuli keulalta, niin heti huomasi, että ei tää ihan nappiin mennyt. Olen kuitenkin levollisin mielin ja tyytyväinen siihen, mihin näilläkin hypyillä mennään. Tiedän, että pystyn parempaan ja näilläkin hypyillä näköjään pärjää.”

Päävalmentaja Jani Klinga oli kisan jälkeen tyytyväinen mies. Harjoituksissa onnistuneita asioita on nyt saatu tuotua myös kisatilanteeseen. ”Vire on ollut hyvä. Harjoituksissa on vedetty hyvin ja ne hyvät jutut saatiin nyt tuotua itse kisaankin. Oikealla tiellä ja oikeaan suuntaan ollaan menossa. Kisassa tehtiin hyviä tuloksia ja saatiin pisteitä, se vaikuttaa siihen, että saadaan yksi maapaikka lisää. On tärkeää, että saadaan isompaa joukkuetta vietyä maailmalle.”

Huomiseen Hakuban mäkikisaan joukkue lähtee maltilla. ”Ollaan tehty määrätietoisesti työtä ja näihin kisoihin myös panostettu, me on rakennettu polkua tänne. Koko ajan pyritään tekemään asioita paremmin. Huomenna taas lähdetään tekemään vielä pikkuisen paremmin ja toivotaan, että saadaan vietyä aina jotain kisoihin”, Klinga runoilee.

Lauri Asikainen on samoilla, maltillisilla linjoilla: ”Ei mietitä vielä huomista. En lähde tavoittelemaan podiumia vaan lähdetään parantamaan hyppyä. Hyvä tulos tulee hyvän suorituksen kautta. Sijoitusta ei kannata liikaa miettiä.”