Uutisen päiväys

18.12.2005← Takaisin

Arttu Lappi toinen Kuopion FIS-cupissa

PHS:n Arttu Lappi hyppäsi toiseksi Kuopion FIS-cupissa. Myös sunnuntain kilpailun voitto meni Valko-Venäjälle, kun Petr Chadaev nappasi ylivoimaisen voiton uuden mäkiennätyksen turvin HS100-mäessä.

Kuopiossa hypättiin tänään FIS-cupin kaikkiaan kymmenes osakilpailu. Maksim Anisimovin eilen tehty mäkiennätys Puijon uusittuun normaalimäkeen oli paperia, kun valkovenäläinen Petr Chadaev hyppäsi ensimmäisellä kierroksella hulppeat 104,5 metriä. Chadaev vastasi myös toisen kierroksen pisimmästä loikasta. Hyppy kantoi 100 metriä ja Chadaevin yhteispisteet olivat 274,5.

Tänään palkintokorokkeella nähtiin myös kotiyleisön iloksi suomalaisväriä, kun Arttu Lappi hyppäsi toiseksi. Lapin hypyt kantoivat 98 ja 96,5 metriä, mutta kärki jäi kauas. Lappi jäi Chadaevista peräti 24 pistettä. Lappi valitteli kilpailun jälkeen, että keulalla tuli kiire, mäen uudistukset kun koskevat juuri hyppyripöytää, jota lyhennettiin parilla metrillä. Kolmanneksi hyppäsi eilisen tapaan Venäjän Anton Kalinitschenko, joka jäi kärjestä 28,5 pistettä 99 ja 92 metrin hypyillään.

Suomalaiset olivat jälleen vahvasti esillä kymmenen parhaan listoilla. Antti Lehtinen, Lauri Hakola, Jarkko Heikkonen, Mika Kauhanen, Sami Niemi ja Pekka Salminen miehittivät sijat 4-10 niin, että vain Maksim Anisimov mahtui 6:nneksi suomalaisten väliin.

Toiselle kierrokselle suomalaisista selviytyivät mukaan myös Herman Huczkowski (11.), Olli Pekkala (12.), Teemu Summanen  (15.), Jere Kykkänen (18.), Joona Saastamoinen, Olli Muotka, Tommi Ikonen, Mikko Taskila (sijat 20-23), Riku Huttunen (25.), Mika Kulmala (28.) ja Jesper Ruuth (29.).

Lisätietoja ja tulokset: www.puijonhiihtoseura.fi

Katariina Karjalainen