Uutisen päiväys

4.9.2008← Takaisin

Argentiinan jäätiköllä erinomaiset harjoitusolosuhteet miesten alppihiihtomaajoukkueelle

Miesten alppihiihdon maailmancupin joukkue leireilee parasta aikaa Argentiina Ushuaiassa. Monipuoliset rinne- ja lumiolosuhteet ovat siivittäneet miesten maajoukkueen kovaan iskuun paria kuukautta ennen ensimmäisiä maailmancupin startteja.

Miesten joukkue, viime kevään säärileikkauksesta toipuvan Kalle Palanderin johdolla, on erinomaisessa vauhdissa laadukkaiden lumipäivien suhteen. Argentiinan leirillä Palanderille, Marcus Sandellille ja Jukka Leinolle kertyy yhteensä 13 lumipäivää.

”Itse asiassa taidetaan olla niin sanotusti etuajassa lumipäivien suhteen. Kelit ovat olleet kohillaan koko kesän leireillä ja ollaan saatu todella hyviä päiviä tähän mennessä”, Palander laskeskeli Argentiinan leirillä.

Palander on muun joukkueen tapaan tyytyväinen joukkueen päätökseen suunnata alkusyksyn leirille Etelä-Amerikkaan.

”Suurpuikkaa ja puikkaa ollaan laskettu tasaisesti hyvissä olosuhteissa. Rinteet ovat yllättävänkin kovia ja aivan eri luokkaa kuin millään muulla jäätiköillä, missä ollaan treenattu aiemmin”, Palander sanaili.

Palanderilta jäi viime keväänä laskematta maailmancupin osakilpailuja sääressä todetun rasitusmurtuman vuoksi. Murtuma on parantunut hyvin, vaikkakin vamma muistuttaa vielä itsestään kovien harjoitusten jälkeen.

”Kyllä viisi päivää putkeen kovissa olosuhteissa tuntuu, mutta harjoituksia ei ole tarvinnut sen vuoksi jättää laskematta. Pujottelu on vähän vaikeampaa, siinä tulee kovempia iskuja, jotka tuntuvat sääressä”, tunnetusti kaiken täysillä tekevä Palander kertoi.

Miesten maailmancup-joukkue leireilee Argentiinan Ushuaiassa vielä perjantaille 12.9. saakka. Joukkue palaa Suomeen 13.9. lauantaina. Valmentajista mukana ovat Christian Leitner, Klemen Bergant sekä Janne Haarala. Joukkueen fysiikkaharjoituksista vastaa Jarno Pirinen.