Uutisen päiväys

2.3.2008← Takaisin

Arberin pujottelu peruttiin, Poutiaiselle pitkä kisatauko

    Huonon sään vuoksi tänään Saksan Arberissa peruutettu naisten maailmancupin pujottelu saa aikaan pitkän kilpailutauon naisten tekniikkalajeihin.

    Kova tuuli ja vesisade yltyivät myrskyksi, eikä tasapuolisia olosuhteita olisi pystytty takaamaan kaikille. Monien muiden tapaan myös Tanja Poutiainen olisi mielellään hypännyt suksille, mutta piti päätöstä peruutuksesta oikeana.

    ”Olihan koko viikonloppu melkoista odottelua, mutta ihan oikean päätöksen tekivät. Ylhäällä tuuli niin kovaa, aikaeroissa se olisi saattanut olla jopa paria sekuntia tasaväkisten laskijoiden kohdalla”, kertoi Poutiainen, joka matkalla havaitsi myrskytuulen riepotelleen Saksaa oikein toden teolla.

    Kahden viikon kilpailutauko venyy nyt neljäksi viikoksi, mutta Poutiainen ei ollut asiasta huolissaan. Parin päivän lepo Suomessa ja sitten hyvä treenijakso ennen maailmancupin finaaleja pitävät hänen mukaansa suksituntuman kunnossa.

    ”Ei tauosta ollut haittaa ennen Zagrebiakaan. Panostamme kauden loppuun asti treeneihin, joten kunnossa ollaan finaaleissa”, vakuutti kunnostaan tietoinen Poutiainen.

    Suurpujottelucupin voitto on ratkennut jo Italian Denise Karbonille, mutta kolmanteen sijaan Poutiaisella on mahdollisuudet. Pujottelucupissa Itävallan Marlies Schild johtaa, mutta käytännössä kolmen parhaan kohdalta peli on vielä avoin. Poutiaisella on mahdollisuudet pujottelun kristallipalloon.

    ”Onhan se kutkuttava tilanne, kun cupeissa on paljon vielä pelissä. Totta kai tavoittelen suurpuikassa kolmatta sijaa, onhan se eri juttu kuin viides (sija). Ja pujottelussa Schild on vahvimmin kiinni voitossa, mutta kaikkea voi tapahtua”, pohti Poutiainen cupien tilannetta.

    Poutiainen matkustaa nyt Suomeen muutamaksi päiväksi, jonka jälkeen hän aloittaa valmistautumisen Italian Bormiossa laskettaviin maailmancupin finaaleihin. Naisten pujottelufinaali kilpaillaan 14. ja suurpujottelufinaali 15. maaliskuuta.