Uutisen päiväys

8.2.2020← Takaisin

Antti Aalto pisteille Willingenissä – ”Taso on ollut noususuunnassa”

Antti Aalto jatkoi tasaista suorittamistaan mäkihypyn maailmancupissa Willingenissä ja oli viikonlopun ensimmäisessä osakilpailussa 27:s. 

Willingenissä nähtiin jälleen kovatasoinen kilpailu ja sijoituksista käytiin kovaa taistelua. Aallon hypyt kantoivat tänään 132,5 ja 130,5 metriä. Pisteitä kertyi 220,2.

– Hyppäämisessä tänään hyviä elementtejä. En ole tyytyväinen tulokseen, mutta pisteitä tuli, se on ihan ok, totesi Aalto kilpailun päätteeksi.

Valmentaja Lauri Hakola totesi nappisuorituksen olevan lähellä.

– Ihan ok hyppyjä, aika lähellä jo hyvää. Se on pienestä kiinni ja silloin tällöin pilkahtelee tosi hyviä hyppyjä. Taso on ollut noususuunnassa viimeisen kuukauden aikana. Hyppy on hieman olosuhdeherkkä vielä, kertoi Hakola.

Suomalaisista myös Jarkko Määttä hyppäsi karsinnasta mukaan kilpailuun. Määttä oli tänään 48:s. 

– "Jakella" on hyppäämisessä järkeviä elementtejä, mutta kisassa ei oikein saa niitä ulos. Tänään kävi sellainen vahinko, että nielaisi vielä rautakangen ennen kilpailusuoritusta. Silloinhan siitä ei oikein tule mitään, veisteli Hakola.

Arttu Pohjola ei selvittänyt tietään karsinnasta varsinaiseen osakilpailuun.

– Artulla meni karsinnassa puristamiseksi. Sen näkee jo siinä, että vauhti tippuu koekierroksesta, kertoi Hakola.

Stephan Leyhe nappasi kotiyleisön edessä uransa ensimmäisen voiton. Toiseksi hyppäsi Norjan Marius Lindvik ennen kolmanneksi tullutta Puolan Kamil Stochia.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa

Suomalaisnaisia ei nähty toisella kierroksella Itävallassa

Naisten osalta maailmancupia hypätään tänä viikonloppuna Itävallan Hinzenbachissa. 

Molemmat suomalaiset, Susanna Forsström ja Julia Kykkänen, hyppäsivät mukaan lauantaiseen kilpailuun, mutta päivän hypyt eivät riittäneet toiselle kierrokselle. Kykkänen oli kilpailun 39:s ja Forsström 40:s.

Molempien suomalaisten kilpailuhypyt kantoivat 70 metriä. Suomalaiset eivät ole onnistuneet siirtämään onnistumisia kilpailutilanteisiin.

– Selkeästi puristusta kilpailutilanteessa. Julialla asento muuttuu kilpailuhyppäämisessä. Sieltä ei pysty tasapainoista potkua tekemään. "Suskulla" vauhdit tippuu, paine jalan alta häviää ladun ulkoreunoihin. Sen jälkeen on tosi vaikeaa tehdä tasapainoista työntöä, kertoo valmentaja Ossi-Pekka Valta.

Valta toteaa, että hyppäämisen perustasoa on nostettava, jotta myös hieman epäonnistuessa hypyt olisivat sillä tasolla, että ne riittäisivät toiselle kierrokselle.

– Tämä on tällä hetkellä epäonnistuneiden hyppyjen taso, sillä ei toiselle kierrokselle pääse. Yleisesti meidän pitää pystyä nostamaan hyppäämisen tasoa, jolloin hyvien ja huonojen hyppyjen taso nousee. Silloin helpottuu kilpaileminen, se on rennompaa ja jää jäykkyys pois, toteaa Valta.

Tulokset

Kommentit SoundCloudissa